Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi açıklarında iki kişinin yaşamını yitirdiği Suriyeli kaçak göçmen faciasında mucize eseri 3 saat sonra suda taş kesilmiş halde bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşama döndürülen 9.5 aylık 'Nacan' bebeğin durumunun iyiye gittiği bildirildi. Minik kızın, faciada annesinin öldüğü, 19 yaşındaki ağabeyinin yaralı, babasının ise sağ kurtulduğu belirlendi. Hastanede kızını kucağına alarak acısını hafifletmeye çalışan Ferdi Alabbas, gözyaşları zor tuttu.
Ayvalık Sahilinden dün yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmekte olan 14 Suriyeli sığınmacıyı taşıyan şişme botun kötü hava koşulları sonucunda alabora olması sonucunda 2 sığınmacı hayatını kaybettiği kazada bir mucize yaşandı.
Alabora olan teknede 11 Suriyeli kaçak göçmenin kurtarılmasının ardından kayıp olan 9.5 aylık 'Nacan' adlı kız bebek, şiddetli yağmur altında, Ege Denizi'nin azgın sularında 3 saat süren arama sonucu Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından can yeleğiyle taş kesilmiş bir halde bulundu. Sarımsaklı Sahiline getirilip, hazır bekletilen ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik bebek, aynı zamanda çocuk doktoru olan başhekim Gonca Bulut'un da katıldığı 1 saatlik müdahe sonucu hayata döndürüldü.
ACISINI MİNİK KIZINI KUCAĞINA ALARAK HAFİFLETTİ
Hastanede müşahede altında tutulan Nacan bebeğin, faciada annesi Faten Hüseyin'in hayatını kaybettiği, 19 yaşındaki ağabeyi Muhammet Alabbas'ın halen aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği, babası Ferdi Alabbas'ın ise sağ kurtulduğu öğrenildi. Faciada eşini kaybeden 39 yaşındaki Ferdi Alabbas, acısını tedavisi süren minik kızı Nacan'ı kucağına alarak hafifletmeye çalıştı. Gözyaşlarını zor tutan Alabbas'ın bu durumu yürekleri dağladı.
"GETİRİLDİĞİNDE BEDENİ SOĞUK, OKSİJENSİZ KALMIŞTI"
Olay günü 30 yaşında bir kadın ile biri 19 yaşında diğeri 4 yaşında iki erkek kaçak göçmenin kendilerine getirildiğini belirten Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Gonca Bulut, "Suda uzun süre kaldıkları için durumları kötüydü. Üçünü de yoğun bakım üniteside teaviye aldık. Ardından 2 saat kadar sonra 9.5 aylık Nacan bebek getirildi. Getirildiğinde çok ciddi hipotermi halindeydi. Bedeni çok soğuktu. Oksijensiz kalmıştı. Hummalı mücadelemiz sonucunda bu tatlı bebeği yeniden hayata döndürmeyi başardık. Onu da bir süre yoğun bakımda izledikten sonra genel durumu düzelince servise aldık. Çok şükür ki bebeğin babası sağ. Babası kurtuldu ama anne kaybedilmişti. Biz her türlü desteği sunuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrada yapacağız" dedi.
Başhekim Bulut, yetişkin bir kişinin bile o kadar süre suda kalmasının zor olduğunu belirtip, 'Nacan' bebeğin kurtulmasını mucize olarak nitelediğini söyledi.

FOTOĞRAF