Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - THY Genel Müdürü Temel Kotil Londra'ya gitti. Kotil, “Yatırım ve finans görüşmeleri ile ilgili Londra'ya gidiyorum“ dedi.

THY'nin tarifeli seferiyle bu akşam saat 20.15'te Londra'ya hareket eden Temel Kotil, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda kendisini görüntüleyen muhabirine, yatırım ve finans görüşmeleri ile ilgili Londra'ya gittiğini belirterek, diğer soruları yanıtsız bıraktı.

İngiliz vatandaşı Shamima Begum (15), Amira Abase (15) ve Kadiza Sultana'nın (16) İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan THY'nin İstanbul'a düzenlediği bir seferle yolculuk ettiği tespit edilmiş, bunun üzerine THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, IŞİD örgütüne katılmak amacıyla Suriye'ye geçtiği tahmin edilen 3 genç kızın seyahatleriyle ilgili bilgi vermeleri için İngiltere Parlamentosu'na davet edilmişti.

Kotil ve Bilgiç'in, İngiltere Parlamento İçişleri Komisyonu'nun, 3 genç kızın THY ile yaptıkları seyahat ile ilgili prosedür soruları için 10 Mart Salı günü Londra'ya davet edildiği belirtilirken, THY konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Türk Hava Yolları, 12-18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkân sağlamaktadır. Ayrıca, Türk Hava Yolları'nın bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir."