İZMİR'de 7 Haziran'da yüzde 10.3 olan oyunu 1 Kasım'da yüzde 8.6'ya düşüren HDP, muhafazakar Kürtler'i AK Parti lehine kaybetti. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Sol, laik, seküler seçmen yine bizeden vazgeçmedi ama muhafazakar Kürtler'den oy alamadık. Çatışma hali olumsuz etki yarattı" dedi.
İzmir'de oy oranını yüzde 1.7 düşüren HDP, iki olan milletvekili sayısını korudu. İzmir'de sandık sonuçlarını analiz eden HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Bornova'da 6 bin oy kaybımız var. Torbalı Ayrancılar'da da oldukça fazla. Bayraklı ve Konak'ta da ciddi kayma var. Sol, laik, seküler seçmen yine bizden vazgeçmedi ama muhafazakar Kürtler'den oy alamadık. Çatışma hali olumsuz etki yarattı. AKP derin çalışmış. Örgütsel zaafiyetimizi kabul ediyoruz. Bu aynı zamanda havuç, sopa meselesi. Ciddi korku yarattılar. Gelecek vaatleri önemli. Biz bunu yine kendi eksikliğimiz olarak görüyoruz" dedi.
Cavit Uğur, hafta sonu il başkanları toplantısı yapıldıktan sonra seçim sonuçlarını örgüt içinde de değerlendireceklerini belirterek, "HDP yeni bir parti. Üç yıl içinde dört seçim gördü. HDP'nin işçiler, emekçiler, ezilenler için toplumsal dönüşümleri gerçekleştirecek üye faaliyetleri yapmaya fırsat olmamıştı. Yaygın kitle örgütlenmesiyle politikayı toplumsallaştırma, toplumu politikleştirme mücadelesine devam edeceğiz. Dört seçim ciddi birikim ve deneyim yarattı" diye konuştu.

FOTOĞRAF