1 Kasım seçimlerinin ardından sandıktan tek başına iktidar olarak çıkan AK Partinin seçim zaferi Afyonkarahisar’da kutlandı.
Seçim yasaklarının kalkmasının ve sandık sonuçların gelmeye başladığı andan itibaren parti binası önünde toplanan AK Partililer, çalınan müzikler eşliğinde kutlamaya başladılar. Parti binası önünde bekleyen kalabalığın Anıtpark önüne yönelmesinin ardından meydanda açık hava mitingi düzenlendi. Miting öncesi yüzlerce araç konvoyu oluşturan AK Partililer, ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayrakları sallayarak zaferi kutladılar.
Mitingin açılış konuşmasını yapan Başkan Yurdunuseven, 1 Kasım seçimlerinde milletin iradesinin tecelli ettiğini dile getirdi. İl Başkanı Yurdunuseven, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin değil halkın destan yazdığını ifade etti. Türkiye genelinde resmi olmayan sonuca göre yüzde 49,3 oy alan AK Parti’nin milletin partisi olduğunu söyleyen Yurdunuseven, “Milletimiz 7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar her şeyi gördü. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlere, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere milletimiz taviz vermedi. Halkımız oynanan kirli oyunları oy’u ile bozdu. Bu gün burada sadece Türkiye değil, Kosova, Bosna, Filistin ve bütün İslam Alemi kazandı. Bu gün mazlumlar kazandı. Bu gün zalimler kaybetti. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.
Konuşmaların ardından miting havai fişek gösterisinin ardından sona erdi. Mitingde ayrıca davul zurna eşliğinde halaylar da çekildi.