20 Milyon Euro yatırımla günlük üretim kapasitesi bin tona çıkarılan Oba Makarna’ya 2014 yılında ödül yağdı.
Türkiye’nin dünyadaki en önemli markaları arasında yer alan ve dünya pazarlarının önemli aktörleri arasında yer alan Oba Makarna ihracattaki liderliğini iç piyasalarda da hissettiriyor. Türkiye’nin makarna sektöründeki yarım asırlık dünya markası Oba Makarna, 2015 yılına günlük bin ton üretim kapasitesiyle girdi. 2014 yılının son çeyreğinde Oba Grup tarafından yapılan 20 milyon Euro yatırımın ardından günlük 700 ton olan üretim kapasitesi 2015 itibarıyla bin tona çıkarılırken Oba Makarna 2014 yılında Türkiye’nin en büyük üretim tesislerine sahip olma unvanı yanında dünya pazarlarındaki liderliğiyle ve aldığı ödüllerle de adından sıkça söz ettirdi.
2014 yılını Gaziantep Sanayi Odasının düzenlediği Gaziantep’in Yıldızları Ödül töreninde aldığı iki ödülle kapatan Oba Grup, bünyesinde faaliyet gösteren Oba Makarna ve İpek Yem 2015 yılında dünya pazarlarındaki iddiasını artırarak sürdürmeye devam edecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren Oba Makarna İSO 500 2013 verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 290. sırada yer alırken, İpek Yem ikinci 500 sıralamasında 166. sırada yer alarak ödül aldı.
2013 yılında Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan Oba Makarna’nın ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Oba Grup CEO’su Alpaslan Özgüçlü’ye takdim etti. ’Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan İpek Yem’in ödülünü ise Koordinatör Vali Veysel Dalmaz Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü’ye verdi.
Yarım asırdır sektörünün liderliğini sürdüren ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarların aranan markaları haline gelen Oba, İSO 500’de 114 basamaklık rekor bir yükselişle 290. sırada yerini aldı. Oba Makarna, daha önceki yıllarda da Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırma listesinde yer alarak Anadolu Kaplanları ödül töreninde İhracatını En Çok Arttıran şirketler kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştü. Geçtiğimiz günlerde ise Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracat Rekortmenleri ödül töreninde Oba Makarna ve İpek Yem şirketleriyle ihracat rekortmeni ödülleri alarak başarı zincirine yeni başarı halkaları eklemeyi sürdürmüştü. Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren Oba Makarna ve İpek Yem Fortune 500 Türkiye 2013 Araştırması’na göre ‘Türkiye’nin en büyük 500 şirketi’ arasında yer alarak yeri bir başarıya imza atmıştı. Son olarak da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Gaziantep Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Gaziantep’in Yıldızları Ödül töreninde iki ödül aldı.