14 Haziran'da minibüste 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş hakkında tutuklama kararı verildi. Zanlının babası Halil Kızılateş de darp olayıyla ilgili, "Ama o kız da kısacık şort giymiş. Onun annesi babası yok mu?" diye oğlunu savundu. Ercan Kızılateş'in kız kardeşi ise Asena Melisa'dan "sosyal medyada hakaret etti" suçlamasıyla şikayetçi oldu.

İstanbul Pendik’te 14 Haziran’da minibüse şortla binen Gelişim Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Asena Melisa Sağlam'ı darp eden ve bu suçtan serbest bırakılan Ercan Kızılateş için yapılan itirazı değerlendiren nöbetçi sulh ceza hâkimliği, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret”, “kasten yaralama” ve “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından tutuklama kararı verdi. Hâkimlik, Kızılateş’in “tanıklar ile mağdur üzerinde baskı kurması ihtimali” ve “kaçma şüphesi” bulunduğunu da gerekçesine ekledi.

Pendik’te yaşayan Ercan Kızılateş’in babası Halil Kızılateş de darp olayıyla ilgili Habertürk gazetesine konuştu. Pendik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden emekli olan 61 yaşındaki baba, şunları söyledi:

'O KIZIN ANNE BABASI YOK MU?'

“Biz burada eşim Elif ve diğer oğlumla beraber yaşıyoruz. O gün oğlum oruçluymuş. Çok iyi niyetli biridir. Mahallede de herkes sever. Dolmuşta kadın küfür edince o da elinin tersiyle vurmuş. Ama o kız da gitmiş kısacık şort giymiş. Onun annesibabası yok mu? Öyle giyinmesini doğru bulmuyorum. Kız sonra gidip darp raporu alınca olay buralara kadar geldi. ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçu varmış. Polisler almaya geldiğinde öğrendim. Önceki gün bilmediğim 2-3 kişi evimizi taşlamaya kalktı.”

KIZ KARDEŞİ ASENA'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Şüpheli Ercan Kızılateş ve sosyal medya üzerinden ailesine hakaret ettiği iddiasıyla kız kardeşi Bircan Kızılateş, Asena Melisa Sağlam’dan şikâyetçi oldu. Savcılık, Sağlam hakkında “hakaret”, “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan soruşturma başlattı. Sağlam, adliyeye giderek ifade verdi.

Kaynak:Milliyet