VALİ ŞAHİN: GÜNLÜK MASRAFLARI 25 LİRA
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, başıboş olarak yakalandıktan sonra valilik tarafından 5 bin lira maaşla tutulan çobanın baktığı atların devlete günlük 25 liraya mal olduğunu söyledi. Sahiplerinin gelip almaması nedeniyle 8 atın satışa çıkarıldığını hatırlatan Vali Şahin, “Edirne merkezde özellikle halkın kalabalık olarak yaşadığı bölgelerde atların dolaştığını, belediyenin ise atların sokak hayvanı olmadığı için kendilerini ilgilendirmediğini ifade etmişti. Belediyenin dışında devlet dairesi olarak da iş valiliğe düşüyor. Biz bunu çiftçi malları koruma kanalıyla valilik olarak konuya el attık. Bunun ilgili bir bekçi tuttuk, 50 dönümlük alanda yakalanan atların bakımını üstlendik. Bir atın günlük maliyeti 20-25 lira oluyor. Bu da büyük meblağ tutuyor. Bu zamana kadar sahipleri de gelip almadığına göre, atları kamuya geçirmek suretiyle bunların ihalesi yapılacak ve 8 ay satışa çıkarılacak. Bundan sonra herkesin daha mukayyet olacağına inanıyorum” dedi.
“SATIŞ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Atların trafiğin yoğun olduğu alanlarda ve sokaklarda başıboş olarak dolaşmasının kamuyu inciten bir durum olduğunu ifade eden Şahin sözlerini şöyle tamamladı:
“Artık bu duruma son verilmesi lazım. Kamuyu inciten bir durumdu. Halkın özellikle hayvanların yaşantısını mutluluğunu bir tarafa atmak, hayvansever olarak hoş bir durum değildir. Sahipleri artık üzerlerine düşen görevi yapmak zorundadır. Satışları Türkiye’ye örnek olacaktır. Zaten ilk yakalandığında İzmir’den gelenler oldu. Şimdi onlara da duyurduk, atların satışlarını yapacağız.”
Sahipsiz 8 atın ihale yoluyla satışı yarın Edirne Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nde yapılacak.

FOTOĞRAFLI