Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) 2014 yılı Doğrudan Proje Mali Destek Programı kapsamında Almanya ve Fransa’da yaşayan 33 Türk öğrenci Türkiye’ye geldi. Ankara gezisi sırasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı da ziyaret eden öğrenciler, Türkiye’de 14 gün kalacak.
YTB, yurtdışında yaşayan Türk gençlerinin kendi ülkelerini daha yakından tanımaları amacıyla geçtiğimiz yıl Gençlik Köprüleri Projesi’ni hayata geçirmişti. Gençlik Köprüleri 2014 yılı Doğrudan Proje Mali Destek Programı kapsamında Avrupa Türk Birliği tarafından projelendirilen program ile Almanya ve Fransa’da yaşayan 16-23 yaş arasındaki 33 Türk öğrenciye Türkiye’de kültürel geziler düzenlenmesi kararlaştırıldı. Program kapsamında öğrenciler, 14 günlük Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul, Ankara, Sivas ve Düzce’nin tarihi ve kültürel miraslarıyla tanışma fırsatı bulacak.
Gençlik Köprüleri programı ile kendi topraklarından binlerce kilometre uzakta yaşayan gençlerin Türkiye’nin dilini, kültürünü, tarihini, medeniyetini daha yakından tanımaları amaçlanıyor. 14 günlük Türkiye ziyaretinin 8’inci gününde öğrenciler Sivas’tan Ankara’ya geldi. İlk gün Ankara’da Anıtkabir, Mehmet Akif Ersoy Müzesi gibi çeşitli yerleri ziyaret eden öğrenciler, bugün YTB merkezini ziyaret etti. YTB ziyaretinden sonra Ankara gezisine devam eden öğrenciler, daha sonra Düzce’ye gitti. Düzce’den de İstanbul’a geçecek olan 33 öğrenci, yoğun geçmesi planlanan İstanbul gezisinin ardından Avrupa’da yaşadıkları kentlere dönecek.