İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’nda 2014 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Doğu Karadeniz bölgesi ihracat şampiyonları ödüllerini aldı.
Yapılan ödül töreninde Yaş Meyve Sebze Sektörü’nde 2014 yılı Türkiye birincisi olan ve aralıksız 3 yıldır ihracat birincisi olan Trabzonlu Hasan ve Saffet Kalyoncu kardeşlere ait grup firması H.K.S. Tarım Ürünleri Yetiştiriciliği San. Tic. Ltd. Şti. firması ödülünü şirket Müdürü Ahmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.
Yine Trabzon’un gururu fındık ve mamülleri sektöründe 2014 yılı Türkiye birincisi Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Tic. A.Ş firması ödülünü şirket Müdürü Şükrü Güngör Köleoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.
Rize ilinde ise bölgenin önde gelen başarılı firmalarından olan ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. maden sektörü ihracatında 2014 yılı Türkiye ikincisi olarak ödülünü şirket Genel Müdür Yardımcısı Sabri Altınoluk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.