Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Elazığ’da da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Zafran mesire alanında bulunan havuz başında gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğine Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkanı Yardımcısı Resul Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk’ün yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Hıdırellez’in mevsimlik bayram içerisinde önemli bir yeri olduğunu ve halkın kendi arasında kışın sona ermesi ve bahar mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 6 Mayısta kutlanan bir bayram olduğunu belirtti. Hıdırellez’in kültür ve bahar bayramı adı altında bir şenlik havası içerisinde kutlandığını ifade eden Öztürk, "Hıdırellez inancına göre ab-ı hayat suyunu içerek ölümsüzlüğe ulaşmış Hızır ve İlyas iki kardeş darda kalan iyi insanların yardımına koşmak üzere birbirlerinden ayrılmışlar. Hızır karada, İlyas ise denizde bulunan iyi insanların yardımına koşarlar ve senede bir gün bir ağacın dibinde buluşurlar.İşte bu buluşma günü 6 Mayıs’tır, baharın başladığı gün olarak kabul edilir" dedi.
Etkinlikte Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisinin devamında Elazığ klasik Türk müziği sanatçılarından Emrah Uysal, Cihat Başkıran, Rabia Koşar, Onur Yenigün eserlerini katılımcılara seslendirdi. Ardından sahne alan sanatçı Tekin Bulut ise etkinlikte vatandaşları coşturdu.
Kutlamada son olarak gençlik merkezi ve öğrenciler halat çekme ve kaşıkta yumurta taşıma yarışması oynadı. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları tarafından davul zurna eşliğinde çayda çıra da oynandı.