Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevinde değişim yaşandı. Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ın KAY-TUR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilecek olmasıyla boşalan Genel Sekreterlik görevine Genel Sekreter Yardımcısı Av. Hüseyin Beyhan atandı.
1999 yılından bu yana Genel Sekreterlik görevini yürüten Mustafa Yalçın’ın emeklilik talebinde bulunması ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, yeni fonksiyonlar yüklenerek önemli ve aktif bir şirket haline getirilecek KAY-TUR A.Ş’de yönetim kurulu başkanı olarak birlikte çalışmayı teklif etmesiyle sonuçlanan değişimle Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Genel Sekreteri Av. Hüseyin Beyhan oldu.
10 yıllık öğretmenliğin ardından 1994 yılından itibaren 21 yıl boyunca KASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticilik yapan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, görevini 29 Haziran Pazartesi günü Av. Hüseyin Beyhan’a devredecek.
"BAŞARILI BÜROKRAT, GÜVENİLİR DOST"
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mustafa Yalçın’ın başarılı bir bürokrat ve güvenilir bir dost olduğuna vurgu yaparak, "Kendisinden son derece memnunduk. En başarılı bürokratımız ve en güvenilir dostumuzdu. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrılmayı talep ettiğinde yeni dönemde belediyemizde ve bağlı şirketlerdeki ticari işletmeleri bünyesine almayı planladığımız KAY-TUR A.Ş’nin başına geçmesini rica ettik. Bizi kırmadı ve kabul etti. İnşallah bundan sonra, tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi BEL-TUR A.Ş gibi faaliyet gösterecek olan KAY-TUR A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaya devam edecek. Müzeler, Hayvanat Bahçesi, kafe ve restoranlar gibi işletmelerimizin tamamı bu şirkete bağlı olarak çalışacak" dedi.
Başkan Çelik, yeni döneme dair gelişmelere de değinerek "Önümüzdeki dönemde yeni Genel Sekreter olarak atanan Hüseyin Beyhan, çalışacağı ekibi kurma konusunda tam yetkili olacak. Yapacağı istişarelerle kısa zamanda üst düzey mesai arkadaşlarını tespit edecek" diyerek sözlerini tamamladı.
"HÜSEYİN BEYHAN KİMDİR?"
1969 yılında Yeşilhisar’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yeşilhisar’da tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 994-1996 yılları arasında yedek subay olarak askerlik görevini tamamladı. Askerlik dönüşü Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışma hayatına başlayan Beyhan, avukat ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 2009 yılından bu yana Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Beyhan, 29 Haziran 2015 tarihi itibariyle de Genel Sekreterlik görevine atandı"