7 Haziran genel seçimler öncesi birçok partide milletvekili aday adaylığı yarışı sürerken HDP’de de hareketlilik devam ediyor. Midyatlı İş Adamı Osman Demirci yarın saat 12.30’da HDP’den Gaziantep milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapacağını açıkladı.
Uzun süredir ismi siyasette geçen ve milletvekili aday adaylığı konusunda değerlendirmeler yapan iş adamı Osman Demirci, 2 Mart Pazartesi günü saat 12.30’da HDP Gaziantep İl Teşkilatı binasında resmi başvurusunu yaparak, seçim startını vereceğini belirti.
1971 yılında Mardin Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde dünyaya gelen Osman Demirci, ilk ve orta öğrenimini Mardin’de tamamladıktan sonra 1989 yıllında eğitim için İsviçre’ye gitti. Eğitimini tamamlayıp 1992 yıllında Türkiye‘ye döndükten sonra 1997 yıllında kendi kurduğu Özmidyat şirketiyle iş dünyasına atılan Demirci, birçok ülkeye ihracat yaparak iş hayatına atıldı.
2009-2012 yılları arasında kısa adı MAREV olan Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Osman Demirci, gerçekleştirdiği insan odaklı projeleri, toplum içerisinde dayanışma etkinlikleri, eğitime olan duyarlılığı ve eğitime önemli katkıları ile birçok adımın atılmasında öncü alarak Gaziantep’in sevilen bir yüzü haline gelmişti.
Son olarak Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Yönetim Kurulu Üyesi görevini de sürdüren Osman Demirci, siyasete girme kararı aldığında buradaki görevinden de istifa ederek, çalışmalarını başlattı. HDP Gaziantep Milletvekili aday adaylığı müracaatını yapacak olan Osman Demirci’nin evli ve 3 çocuk babası olduğu, 5 dil bildiği vurgulandı.