ORDU (AA) - Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darp edilmesini kınadı. 

Cemiyet adına yazılı açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Hasan Özata, "Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk TV programcısı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Özata, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ortaya çıkan görüntülere göre organize ve planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı bilfiil yapanlar kadar azmettirenlerin de bulunarak adalete teslim edilmesini ve en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Basına yönelik bu ve benzer saldırılar yerel, ulusal, uluslararası ayrımı yapmaksızın tüm gazetecileri tehdit eder noktaya gelmiştir. Türkiye'de tek tek gazeteciler ya da medya kuruluşlarını gruplar halinde siyasi bir hedef haline getirip düşman ilan edilmesine son verilmelidir.

Ülkenin çok büyük ve daha vahim sorunları dururken, gazete ve gazeteciler seçim kampanyasının bir malzemesi olmaktan çıkartılmalıdır. Basın mensuplarına yönelik bu tür saldırılar karşısında tüm basın emekçilerinin, gazete sahiplerinin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve haber alma hakkını kullanan okurların ortak tavır takınmasını umut ediyor, Gazeteci Ahmet Hakan'a, mesai arkadaşlarına ve tüm gazetecilere geçmiş olsun diyoruz."