Kütahya’nın Simav ilçesine 45 kilometre mesafedeki 22 köyün öğrencisinin bir arada eğitim aldığı Güzelyurt köyündeki Dağardı İlk ve Ortaokulunda okuyan taşımalı öğrencilerin başarı grafiğinin her geçen yıl yükselmesi İlçe Milli Eğitim camiasını harekete geçirdi.
Şube Müdürü Resul Çatal eğitim camiası kadar bölge halkının da yüzünü güldüren ve herkesi kıskandıran bu başarının devam etmesi için mesailerinin büyük bir kısmını bölgeye ayırdıklarını bildirdi.
Sıkça gittikleri okulda öğretmen arkadaşları, öğrenciler ve velilerle toplantılar yaptıklarını ifade eden Çatal, Dağardı İlk ve Ortaokulunda okuyan toplam 261 öğrencinin geçen yıl Kütahya il genelinde elde ettiği başarıyı bu yıl ikiye katlamasının eğitim camiasının yanı sıra bölge halkının da yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Geçen yıl yapılan sınavlarda Dağardı İlk ve Ortaokulunda okuyan taşımalı öğrencilerin Kütahya il genelindeki okullar arasında 17’ncilik gibi çok güzel bir derece elde ettiklerini ifade eden Çatal, bu yıl yapılan ilk sınav sonucu başarı grafiklerini artıran öğrencilerin 6. Sıraya yerleşmesinin sevincini birlikte yaşadıklarını bildirdi.
Başarının ezber bozan cinsten olduğuna vurgu yapan Çatal, “Bu öğrencilerimiz her gün Güzelyurt köyünün çevresindeki 22 köyden sabahın erken saatlerinde servis araçlarıyla alınarak Güzelyurt köyünde faaliyet gösteren Dağardı İlk ve Ortaokuluna getiriliyor. Eğitim saatinin sona ermesiyle de aynı öğrenciler okuldan alınıp tekrar köylerine götürülüyor. Diğer öğrencilere göre zor şartlar altında eğitim alan bu öğrencilerimizin her geçen yıl artan başarı grafiği Simav İlçe Milli Eğitim olarak bizim olduğu kadar Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de dikkatinden kaçmıyor. Başarıda öğrencilerimizin çalışkanlığı ve disiplinli davranışları kadar okulda görev yapan toplam 27 öğretmen arkadaşlarımızın, idarecilerimizin ve öğrenci velilerinin de çok büyük katkılarının bulunduğunu biliyoruz. Ancak bu ezber bozan başarının devam etmesi için biz de Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayretin daha fazlasını gösteriyoruz. Güzelyurt köyümüz Simav İlçe merkezine 45 kilometre uzakta olmasına rağmen bizler yöneticiler olarak mesaimizin büyük bir kısmını Güzelyurt köyünde faaliyet gösteren Dağardı İlk ve Ortaokuluna ayırıyoruz. Haftanın belirli günlerinde Güzelyurt köyüne gelerek öğretmen arkadaşlarımız, idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve velileri ile bir araya gelerek sorunlarını aşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Simav’da eğitimin kalitesinin yükselmesinde Dağardı İlk ve Ortaokulunun elde ettiği başarı grafiğinin ilçedeki diğer okullara da örnek olmasını temenni ettiklerini dile getiren Çatal, “Umarım ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta elde edilen bu başarı diğer okullarımıza da örnek teşkil eder. Simav İlçe Milli Eğitim olarak önce öğrencilerimize, fedakar öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu.(MY-EFE)