Çocukları arama faaliyetleri Kelkit Çayı'nda yoğunlaştırılırken aranan alanın üzerinde uçurulan insansız hava araçlarıyla çekilen binlerce fotoğraf ve video incelenmek üzere Emniyet'e teslim edildi.

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen 29 Aralık günü saat 09.00’da evlerinden oynamak için dışarı çıktı. 2 çocuk evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yapıldı. Ancak çocuklardan 19 gündür haber alınamıyor.

İHA'dan görüntüler alındı
Reşadiye'de kayıp çocuklar drone (insansız hava aracı) ile arandı. Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kendilerinden haber alınamayan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmalarından 19. günde bir sonuç alınamadı. Kayıp çocukları arama çalışmalarına insansız hava aracı ile devam edildi. İki günde 250 metre yükseklikten 100 hektarlık alanda tarama yapıldı. Yüzlerce kare fotoğraf ve video görüntüsü incelenmek üzere emniyete teslim edildi. (İHA)
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Günlerce Kelkit Çayı üzerindeki aramaların sonuç vermemesi üzerine ağırlık kazanan kaçırılma ihtimaline karşı Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen özel ekip ilçede çalışmalarını sürdürüyor. 4 kişilik özel ekip başta kayıp çocukların ailesi ve yakınları olmak üzere çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Emniyete gelen tüm ihbarları değerlendiren ekipler, çocukların izini bulmak için titiz bir çalışma yürütüyor.


’BİR KANITA ULAŞMIŞ DEĞİLİZ’

Vali Cevdet Can’ı makamında ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili olan Coşkun Çakır, çocukların kaybolması ile ilgili çok yönlü bir soruşturmanın yürüdüğünü söyleyerek, "Son derece özel bir grup çok sıkı bir çalışma yürütüyor. Çünkü şu anda biz artık başka ihtimalleri de değerlendiriyoruz. Yani öldürülme, kaçırılma. Çünkü biz biliyorsunuz ilk günler ağırlıklı olarak Kelkit Çayı’na yoğunlaştık. Çünkü elimizdeki veriler ve görüntüler ona ilişkindi" dedi.

AYAKKABI BULUNDU İDDİASI

Bugün bir gazetede çocuklara ait bir ayakkabının bulunduğu yönündeki haberin hatırlatılması üzerine Coşkun, "Bize inanılmaz ihbarlar geliyor. Örnveğin ’Hocam bize bir 500 bin verin işte bulalım’ diyenler var. İnsani bir faaliyet yapıyoruz bu gibi şeylere itibar etmememiz lazım. Adam yurt dışından arıyor, rüyasında ’kumların orada gördüm’ diyor. Böyle bir iş olur mu, ciddi bir iş yapıyoruz, arama yapıyoruz. Dalgıçlar, köpekler, jandarma, özel arama kurtarma ekipleri var. Yani cincilerle mincilerle uğraşmaya başladık arkadaşlar. Aileler var, o insanlara bir ümit veriyorsunuz. ’Rüyamda gördüm’ diyerek o insanların duyguları ile oynayabilir misiniz. Çok hoş bir durum değil. Ben hala ümidimi korumak istiyorum, inşallah canlı ulaşırız. Ama geçen her gün bu ümidimizi azalttığı bir gerçek. Keşke somut bir şey bulsak. Bir ayakkabı, elbise bulsak, onun üzerine gitsek. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz elle tutulur gözle görülür herhangi bir kanıta ulaşabilmiş değiliz" ifadelerini kullandı.

Vali Cevdet Can ise her ihtimalin değerlendirildiğini dile getirdi.