Büyükçekmece Belediyesi cankurtaran ekipleri, artan boğulma vakalarına karşı gerçekleştirdiği tatbikatla nefesleri kesti. Büyükçekmece sahilinde gerçekleştirilen tatbikatı yerinde izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz yıl Kumburgaz’da deniz bisikletiyle açılarak kaybolan 5 kişiye dikkat çekerek, “Büyükçekmece sahilinde hiç kimse deniz bisikleti alıp kiralayamayacak” dedi.
Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte plajlardaki tedbirlerini arttıran Büyükçekmece Belediyesi cankurtaran ekipleri, nefes kesen bir boğulma tatbikatına imza attı. 11 kişilik ekibin yanı sıra tekne ve ekipmanlarıyla hazır bulunan ekip senaryo gereği boğulan bir kişiyi denizden çıkararak ilk yardım müdahalesinde bulundu. Yapılan müdahale ile boğulma tehlikesi atlatan kişiyi denizden çıkaran ekipler, olası boğulma vakalarına karşı gün boyu vatandaşların denize girdiği alanlarda hazır bekliyor.
Boğulma vakaları ile sık sık karşılaştıklarını belirten Cankurtaran Koordinatörü Ali Canca, “11 eğitimli elemanımız var, donanımlı teknelerimiz mevcut. Emniyet şeritlerimizi ve mantarlarımızı çektik. Geçen yıl 60’ın üzerinde vakamız oldu. Allah’a şükürler olsun hiç kayıp vermedik. Bu sene de hiç kaybımız olmadı. Gece gündüz buraları kolluyoruz” dedi.
“CANKURTARAN SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ”
Çalışmaları yerinde denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece sahilinin güvenli sahiller arasında yer aldığını belirterek, “Geçen sene almış olduğumuz tedbirlerle en az 10’dan fazla insanımızı boğulmaktan kurtardık. Önemli bir vakaya rastlanmadı. Şayet ihtiyaç doğarsa vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için cankurtaran sayısını ve cankurtaran sayımızı arttıracağız. Büyükçekmece Mimar Sinan sahili de düzenlendiği için İstanbul’un en uzun 15 kilometre kesintisiz denize girilen koy Büyükçekmece de olmuş oldu. Denizimiz de çok temiz çok yoğun bir kalabalığı bekliyoruz. Bu neden mevcut ekibimizi en az 2 katına çıkartmak durumunda kalacağımızı düşünüyoruz” dedi.
“SAHİLDE KİMSE DENİZ BİSİKLETİ KİRALAYAMAYACAK”
Başkan Akgün, konuşmasının devamında geçtiğimiz yıl deniz bisikletiyle açılan 5 arkadaştan birinin ölmesi ve diğer 4’ünün de kaybolması ile ilgili konuya değinerek, “Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda 1 vatandaşımızın cesedi çıktı, diğerleri ile ilgili henüz bir haber yok. Büyükçekmece sahilinde o nedenle geçen seneden itibaren deniz bisikletleri tamamen kaldırıldı ancak turizm tesisi olursa burada turizm tesisleri içerisinde deniz bisikletlerine müsaade edeceğiz. Onun dışında Büyükçekmece sahilinde hiç kimse deniz bisikleti alıp kiralama yapamayacaktır. Büyükçekmece Sahillerimiz halkımıza hazır, bizler de hazırız” diye konuştu.