Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaptırılan, Süleyman Seba’nın adının verildiği parkın açılışı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın da katılımı ile yapıldı.
Açılışa Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necdet Koparan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Beşiktaş Futbol takımının eski kaptanı Gökhan Keskin ve taraftarlar katıldı.
Beşiktaş eski kaptanı Gökhan Keskin taraftarların yoğun ilgisini maruz kalırken, Kulüp Başkanı Fikret Orman’ı taraftarlar meşaleler ile karşıladı. Yağışlı havaya rağmen açık alanda Başkan Orman’ı bekleyen taraftarlar, ellerinde meşaleler ile Orman’a tören alalına kadar eşlik etti. Orman’ı Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz da çiçeklerle karşıladı. Orman, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
ORMAN: "ÇOK MUTLU BİR GÜN"
Törende konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, parkın yapımında emeği geçer herkese teşekkür ederek, "Süleyman ağabeyin isminin yaşaması bizim için çok önemli. Bizlere çok önemli şeyler öğretti. Bize yakışan da onun bize öğretmiş olduğu mütevaziliği yaşatmaktır. Bizim için çok mutlu bir gün. Bu ayın sonlarında Bodrum’da Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte ’Kartal Yuvamızı’ açacağız. Hepinize teşekkür ederim” dedi.
Aynı zamanda Beşiktaş kongre delegesi olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Süleyman Seba parkının bulunduğu Düğerek Mahallesinin yüzde 80’inin Beşiktaş taraftarı olduğunu söyledi. Gürün, “Biz Sayın Seba’nın heykelini yaparken ve bu parka onun ismini verirken, onun karakterinden kaynaklanan, onun nezaketinden kaynaklanan, onun rakiplerine karşı nazik ve centilmen davranışlarından kaynaklanan ve Türk sporuna futbolcu olarak, yönetici olarak, başkan olarak, onursal başkan olarak gösterdiği örnek kişilik adına yaşamını ve ismini burada yaşatmak istedik" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Süleyman Seba Parkı’nın ve heykelinin açılışı Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman ve katılan protokol tarafından yapıldı.