ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde, eksi 500 kodundaki panoda üretime başlandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, kuyu başında düzenlenen törende, yaklaşık 3 aydır hazırlık aşamasındaki yeni kömür rezervinin üretime geçilecek olmasının büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kömür rezervinin tespit edilmesinin ardından kısa sürede iyi bir hazırlık dönemi yapıldığını belirten Eşitmez, "Madenci kardeşlerimiz gece gündüz yoğun bir çalışma içerisinde yeni kömür rezervinin hazırlanmasını sağladılar. TTK Genel Müdürlüğünün hazırlık çalışmalarına ağırlık vermesi yeni kaynakların da ortaya çıkmasına neden oldu. Maden işçisi üretmeye, ülke ekonomisine kazandırmaya devam edecektir. 3 Ocak dediğimiz eksi 500 kodundaki 200 panonun üretime geçmesi ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza kazasız belasız çalışma temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

TTK Genel Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür eden Eşitmez, birlik ve beraberliğin olduğu her yerde başarı ve üretim hedefinin de olacağını belirtti.

Eşitmez, kurumdaki işçi açıklarının da bir an önce giderilmesini umutla beklediklerini vurgulayarak, TTK'ya işçi alındığında üretimin muhakkak artış gösterdiğini kaydetti.

Kurban kesilerek dua edilmesinin ardından yeni panoda üretim yapacak işçiler ocağa indi.