Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de Kurban Bayramı kutlamalarında geçen yıllardaki kesim manzalarının bir benzeri yaşandı. Kesim yerlerinin yetersiz kalması üzerine vatandaşlar, boş buldukları arazileri tercih edip, çocukların gözleri önünde kurbanlarını kesti. Vatandaşlar bazıları ise kurbanlarını araçlarının bagajına koyup kesmek üzere evlerine götürdü.
Kentte bayram namazından sonra kurban kesme telaşı başladı. Kurbanlarını günler öncesinden alanlar kurban pazarlarına gitti. Bu pazarlardaki kesim bölgelerinin yetersiz kalması üzerine vatandaşlar, boş buldukları arazileri tercih etti. Bu arazilerdeki kesimlerde, hijen koşullarından çok uzakta yapıldı. Geçen yıllardaki manzara bu yıl da değişmedi. Arazinin bir bölümüne kesilen kurbanlardan geriye kalan atıklar bırakıldı, diğer bölümünde ise, et parçalama işlemleri yapıldı. Bu anlarda insanların et parçalama çabaları sırasında ilginç görüntüler da yaşandı. Kimisi, kestiği kurbanının cep telefonuyla fotoğrafını çekti, kimisi de, etleri taşıyıp kesmekte zorlandı. Bunun yanı sıra tüm uyarılara rağmen çocukların da kesimleri izlediği dikkat çekti. Kurban alan vatandaşlardan Veysel Kabak, fiyatların çok pahalı olmadığını söyledi. Kabak, "Kurbanlıklarımızı dün aldım. Son güne kaldık ama fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Ben de kesimini yaptırmak için eve götürüyorum" dedi.
PAZARLIK YAPMAKTAN SESİ KISILDI
Konya'dan getirtiği koyunları, Üçkuyular'daki kurbanlık pazarında satmaya çalışan Musa Peynirci de, satışlardan memnun kaldıklarını anlattı. Konya'dan üç gün önce 160 koç ve koyun getirdiğini bunlardan geriye 50 kadarının kaldığını onları da, bayramın ikinci gününe kadar satmayı planladığını söyleyen Musa Peynirci, "Satışlarımız iyiydi. Kurbanlıkları 750 ile 800 TL arasında sattık. Ama vatandaşlarımız, çok pazarlık yaptı. Pazarlık yapmaktan konuşup bağırmaktan sesim kısıldı" dedi.

FOTOĞRAFLI