Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Başkanı Fatih Bakıcı 1 Kasımda yapılacak genel seçimler öncesinde bir değerlendirme yaparak “ülkedeki istikrarın sürmesi için herkese büyük görev düşüyor” dedi.
Başkan Bakıcı 1 Kasım seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede AK Parti’nin son 13 yılda demokratik, sosyal ve ekonomik alanda önemli gelişmelere imza attığını söyledi.
AK Partinin toplu konutta, ulaşımda ve enerji konusundaki attığı adımlara herkesin şahit olduğunu belirten Bakıcı, "13 yıllık iktidarı döneminde "istikrar" kavramıyla kendi ismini özdeşleştirmek için hem insanlara hem piyasalara güven verdi. Yalnızca ilçemize 3 yıllık zaman zarfında pek çok yatırım geldi. İlçemizin gelecek 50 yılına hitap edecek, tüm alt yapımızı yenileyeceğimiz Avrupa Birliğinden hibe desteği aldığımız Entegre Su Tesisi Projemiz yaklaşık 90 trilyona mal olurken 2016 yılının sonunda uygulamaya geçecektir. Bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak üniversitemiz için 4 trilyonluk ödenek aldık. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın desteği ile yaklaşık 1 trilyona mal olan Kent Ormanımızı ilçemize kazandırdık. Bizi Ankara ve İstanbul’a bağlayan Yüksek Hızlı Trenimiz (YHT) için 15 trilyonluk bir yatırım yapılarak YHT istasyonumuz kuruldu. Yıllardır çürüyüp giden tarihi değerimiz Çolak İbrahim Bey Köşkümüzü Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığımız 1 trilyonluk hibe desteği ile restore ederek ilçemize kazandırdık. Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğanın katılımlarıyla hizmete sunduğumuz Metristepe Kültür Merkezimiz için de yine Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan 1 trilyonluk destek aldık. Saraycık Caddesinde yapımı tamamlanmak üzere olan ve satışa sunulan 2. Etap TOKİ Konutları ile ilçemize yaklaşık 30 trilyon liralık bir yatırım yapıldı. AK Parti hükümetinden aldığımız toplamda yaklaşık 142 trilyonluk yatırım ile ilçemizi daha ileriye taşıdık. Bu hizmetlerin gerçekleşmesindeki en büyük güç ise Milletimizin desteği oldu. İşte ülkemizdeki istikrarın sürmesi, Bilecik’in, Bozüyük’ün daha da gelişip büyümesi için 1 Kasım Pazar günü herkese büyük görev düşüyor” dedi.
Değerlendirmesinde Türkiye’nin zorlu günleri geride bıraktığını sözlerine ekleyen Başkan Bakıcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye son 13 yılda önemli ve büyük mesafeler aldı. Darbe günlerini, koalisyon dönemlerini hiçbirimiz unutmadık. Rabbim ülkemize, milletimize bir daha o günleri yaşatmasın. Bir iki partiyi bırakın hükümet kurmak için 3 partinin bir araya gelmesi gerektiği günleri, bu koalisyon hükümetinden çıkan krizlerin ülkemize verdiği zararları hep birlikte gördük. Ne siyasi istikrar ne de ekonomik istikrar vardı. Çok şükür bunlar AK Parti iktidarı ile son buldu. Ülkemiz her alanda istikrarı yakaladı. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.”
Son olarak Hakların Demokratik Partisinin (HDP) tavrına da değinen Başkan Bakıcı “7 Haziran seçimleri öncesinde kendilerini demokrasi aşığı gibi tanıtıp ‘biz Kürt halkının temsilcisiyiz’ diye oy toplayan HDP’de bu süreç zarfında gerçek yüzünü göstermiştir. Terör örgütüyle birlikte hareket edip halkını korumak yerine öldüren ve bölücü bir anlayış içerisinde olduklarını tüm halkımız görmüştür” dedi. Ayrıca AK Parti olarak bütün adımları milletle beraber attıklarını belirten Başkan Bakıcı “vatandaşlarımızın 1 Kasım günü istikrarın ya da koalisyonlu hükümetlerin tercihini yapacağının farkında olmalarını diliyor, seçimlerin ülkemiz, Bilecik’imiz ve Bozüyük’ün için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.