Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’ya bağlı Karaevli Mahallesi’nde Tarım ve Teknoloji Fuarı kapsamında Koç Güzellik Yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren koç sahiplerine altın hediye edildi.
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı kapsamında Koç Güzellik Yarışması düzenlendi. Eğlenceli anların yaşandığı yarışmada, 8 koç boy gösterdi. Yarışmaya katılan koçlar, jüri üyeleri tarafından ayak, boy ve yaş kriterlerine göre değerlendirildi. Yapılan puanlama sonucu yarışmanın birincisi Şarköy ilçesinden katılan Mustafa Kaymakçı’nın koçu olurken, Hayrabolu ilçesinden katılan Ali Gündoğdu’nun koçu ikinci, Malkara’dan katılan Hasan Engin’in koçu üçüncü oldu. Dereceye giren koçlara altın, sahiplerine de sertifika verildi.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Türker Savaş, hayvan sahiplerini bilgilendirmek, onların daha bilinçli hayvancılık yapmalarını sağlamak için bu yarışmaları düzenlediklerini belirterek, "Bu yarışmalar yetiştiricilerin daha iyi hayvan bakma yöntemlerini öğretmek için yapılıyor. Bu yarışmalarda öncelikle eğer bir hayvanın ırk özelliği taşımasına dikkat ediyoruz. Merinos ırkının özelliklerini taşıyor mu diye. Merinos ırkının en iyi özelliklerini taşıyor mu diye bakıyoruz. Aralarında kıyaslama yapıyoruz. Bir kere sağlıklı vücut yapısına sahipler mi ona bakıyoruz. Bunlar gelenekselleşti artık. Bunların artacağını düşünüyoruz. Üreticilerimizin de bu fuarlar sayesinde daha kaliteli hayvanlar yetiştireceğine inanıyoruz" dedi.