Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçe Kaymakamlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik Programı kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikasını alan Özgül Özkan isimli kadın girişimci iş yerini yapılan törenle açtı.
Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Programı çerçevesinde eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikasını almaya hak kazanan ilçenin kadın girişimcilerinden Özgül Özkan’ın “Özgül’ün Moda Evi” ismini verdiği iş yeri törenle açıldı.
Açılışta konuşan Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, kadın girişimcilere sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, “Odamız tarafından daha önce düzenlenen ‘Girişimcilik ve İş Dünyasında Kadın Girişimcilerin Yeri’ konulu konferansta kadın girişimcileri destelemek konusundaki kararlılığımızı dile getirmiştik. Oda olarak üç kadın girişimciye sonuna kadar destek olacağımızı belirtmiştik. Bugün Özgül Özkan’ın ticaret hayatına başlamasıyla üç hedefimizden ilkini gerçekleştirmiş olduk. Hepimiz bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
İş yeri sahibi kadın girişimci Özgül Özkan ise, İlçe Kaymakamı Akın Ağca ve Oda Başkanı Halil İbrahim Aktepe’ye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, ileriki dönemlerde iş hacmini genişleterek daha fazla istihdam sağlamak istediğini dile getirdi.
KOSGEB destekleriyle açılışı gerçekleştirilen iş yeri, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Afyonkarahisar İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi Nurgül Uyar ve ilçe esnafının katılımıyla hizmete girdi.