AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, "AK Parti, Türkiye’de normalleşme sürecinin öncüsü olacak bir parti" dedi.
Yaşar, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. İhracatçılar Birliği’nin kahvaltı programına katılan Yaşar, daha sonra çalışmalarını Eski Malatya’da esnaf ziyaretiyle sürdürdü. İhracatçıları ziyaretinde konuşan Yaşar, "Kayısı Malatya ekonomisini etkiliyor. Türkiye’de ihracat yapan bir sürü firma var. Kimse adını sanını bilmez. O bir firma, ama kayısının paydaşı çok, neredeyse 250-300 kişi bundan etkileniyor. Hatta domino etkisi yapıyor, çarşıda, pazarda boyacısına kadar kayısı bir şekilde etkiliyor. Etkileşim çarpan sayısı yüksek. Bunu ekonomik sorun olarak mı alacaksınız, sosyal sorun olarak mı alacaksınız, o zaman ikisini birden alacaksınız. O zaman ya kayısının üretim aşamalarını revize edeceksiniz. Ya üretim alanlarını değiştireceksiniz, ya da toplulaştırma yapacaksınız. Ya da farklı firma ve tüccarlar girecek sözleşmeli tarım gibi bir şey üretecekler. Bu üretim aşaması. Ondan sonra katma değeri yüksek ürün haline getirmek için çeşitlendirme gibi bir şeyler yapacaksınız, dış pazara bakacaksınız, rakiplerinize bakacaksınız" dedi.
Yaşar, çiftçilerin farklı ürünlere de yönelmesi gerektiğini ifade ederek, "Senede 45 gün çalışan bir köylümüz var. Ege çiftçisi 3 mahsul kaldırıyor. Bu toprağın bereketinden ya da iklimden değil. Burada bir alışkanlık var. Buradaki çiftçimizde istese başka ürün üretebilir. Ama sadece kayısıya endekslenmişiz. Buna bir çözüm üretilmesi lazım" diye konuştu.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin önemine de değinen Yaşar, "AK Parti herhangi bir zümrenin, etnik bir yapının, mezhebi bir yapının, bir gurubun, bir inancın partisi değil. AK Parti’nin çıkış noktası, bir Türkiye partisi olmak. Bu amaçla da; ayrışmayı, çatışmayı, bölünmeyi ortadan kaldırabilecek, Türkiye’de normalleşme sürecinin öncüsü olacak bir parti" ifadelerini kullandı.
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ını gezen Yaşar, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyarete, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da eşlik etti.