Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan e-sertifika programıyla sağlık personeline iletişim eğitimi verecek. İletişim eğitimi internet üzerinden yapılacak.
Sağlık Kurumlarında İletişim E-Sertifika Programı, sağlık alanında çalışan ya da çalışmayı hedefleyen lise ve dengi okul, ön lisans ya da lisans mezunu, hatta lisansüstü eğitime sahip olanların başvurabileceği bir program. İnternet üzerinden verilecek eğitim sayesinde, sağlık konusunda hizmet veren tüm sağlık mensuplarının daha etkili iletişim kurabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.
Program hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, sağlık alanında hizmet veren herkesin program içindeki konulara en azından bir göz atmaları gerektiğini söyledi. Güney, “Öncelikle insanlar arasındaki iletişimin önemini kavramak, iletişimin temel unsurlarını öğrenmek, insan davranışının doğası hakkında bilgi edinmek, insanlarla daha etkili iletişim kurmak, insanları anlamak ve daha anlaşılır olabilmek için tüm sağlık ekibinin bu programa katılmasını öneriyoruz. Sağlık kurumlarında sağlık personelinin hasta ve yakınlarıyla, kurum içinde birbirleriyle, kurum yöneticileri ile personel arasındaki iletişimde ve sağlık personelinin medya ile ilişkilerinde bu programın temel ihtiyaçlara cevap verebileceğini düşünüyoruz” dedi.
3 AYDA 3 DERS
Program kapsamında “Birey ve Davranış”, “Etkili İletişim Teknikleri” ve “Sağlık Kurumlarında İletişim” adlı 3 ders alınacak. Basılı ders kitaplarıyla birlikte, derslere internet üzerinden çalışmak isteyenler için e-Öğrenme ve Danışmanlık hizmetleri verilecek. Ülke genelinde 31 Mayıs günü gerçekleştirilecek sınav sonrasında başarılı olan tüm katılımcılar bir ay içerisinde de katılım sertifikalarını alacaklar. Program, ekim ayında tekrarlanarak devam edecek.
“Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemi çerçevesinde basılı ders kitapları ve internet üzerinden e-öğrenme materyalleri ve eş zamanlı danışmanlık hizmetiyle gerçekleştirilecek olan eğitimler özellikle sektörde çalışanlar için büyük bir fırsat sunacak” diyen Güney, derslerdeki dil ve anlatım konusundaki sadelik ve anlaşırlılığa dikkat çekti. Güney, “Örnek olay ve uygulamalarla günlük yaşamda karşılaştığınız olayları ilişkilendirmekten ve kimi zaman daha iyisinin nasıl olabileceğini düşünmekten kendinizi alamayacaksınız. Bütün bunlarla birlikte program sayesinde kazanılacak etkili iletişim bilgisi sayesinde daha “mutlu”, daha “aydınlık” ve daha “güçlü” bir geleceğin sizleri beklediğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Program kayıtları, 9 - 27 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.