Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara Angora Hotel’de gerçekleştirilen Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı Genel Kurulunda ilk kez işitme engelli bir başkan seçilirken, Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Aydın yönetim kurulunda yer aldı.
Ahmet Öztürk ve Yakup Ümit Kihtir başkanlığındaki listelerin yarıştığı genel kurula katılarak oy kullanan 181 delegeden 94’ünün oyunu alan işitme engelli Yakup Ümit Kihtir federasyon başkanı oldu.
"İKİ MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞADIK"
İki mutluluğu bir arada yaşadığını tercüman Guddusi Aydın aracılı ile ifade eden, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, ”Manavgat İşitme Engelliler adına bu seçim sonucunda iki mutluluğu birden yaşadık. Federasyon tarihinde ilk defa bir işitme engelli başkan seçtik. Bunun yanında Antalya bölgesini temsilen de ben yönetimde yer aldım. 8 yıl öncesine kadar Manavgat’ın adı bile geçmezken, şimdi federasyonda Antalya’yı temsilen yönetimde olmamız bizi çok mutlu etti. 2007’de Manavgat İşitme engelliler Spor Kulübü başkanı seçildim. O günden bu güne, futbol takımımızı geliştirerek, Türkiye 4’üncülüğüne kadar çıkardık. Şimdi de Süper Lig’de mücadele ediyor. Futsalda Türkiye 2’ncisi olduk. Voleybol takımını kurduk, 1. Lig’de mücadele ediyoruz. Güreşte ve yüzmede Türkiye derecesi yapan sporcularımız oldu. Futbol ve Futsal Milli takımlarımızda, her sene sporcularımız ve tercümanımız görev aldı. Uluslararası müsabakalarda Milli takımımıza destek verdik. Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler olarak, ilçemiz Manavgat’ı en iyi şekilde temsil etmek adına elimizden geleni fazlası ile yapıyoruz. Bu yükselişimiz de Manavgat’ta ki yetkililerimizin çok büyük katkısı var. Yine bu desteklerle daha iyi işler yapıp, büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.