Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin birçok yerinde kayak merkezi bulunduğunu, Erzurum’un bunların içinde ilk sırada yer aldığını belirterek “Hepimizin gücü birbirimizin gücüdür. Onlarında güçlenmesi, bizlerinde güçlenmesi, Türkiye’nin kış sporları merkezi olması anlamında önem arz etmektedir” diye konuştu.
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi Tesislerinin tanıtım programında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, “Ne kadar güzel tesisleriniz olursa olsun, ne kadar gayret gösterirseniz gösterin hükümetin destek vermediği hiçbir uluslararası organizasyonu almanın mümkün olamadığı belirterek “Erzurum sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel pistlerine, tesislerine sahip. Bu tesisleri bizlere kazandıran başta, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerini en iyi şekilde değerlendirmek için çeşitli arayışlar içinde olduklarını belirten Vali Altıparmak, yatırımcı için en önemli şeyin huzur olduğunu söyledi. Erzurum’un da bu manada başka yere gittiğinizde bulamayacağınız, Valiliği, Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Bürokrasisi ile son derece uyum içinde çalışan en huzurlu il olduğunu belirten Vali Altıparmak, Konaklı Kayak Merkezinin yatırım için çok önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Altıparmak, ”Konaklı’nın özeline baktığınızda yeterince yer olduğunu görürsünüz. Alt oteller gibi, beş yıldızlı oteller gibi, hepsi için yerimiz hazır. Yatırımcıları davet edeceğiz. Gelip yapmaya başladıkları zaman, Konaklı Kayak Merkezide çok hızlı bir sürede dünyada hak ettiği unvana kavuşacaktır” diye konuştu.
The New Times’ ın Palandöken ve Konaklıyı en iyi Kayak Merkezi sıralamasında 24. sırada gösterildiğini belirten Vali Altıparmak, dünyanın hiçbir yerinde Erzurum kadar havalimanına yakın kayak merkezi olmadığını söyledi. “Fransa’nın en ünlü kayak merkezine gitmeye kalksanız üç, dört gününüz heba olur. İstanbul’dan Erzurum’a gelseniz iki saat sonra bırakın, Palandökeni, Konaklı’da kayak yapma imkânına sahipsiniz. Dolayısıyla kayak yapmaya gelenler kayak yapmanın dışında odalarına kapanmadan, şehir merkezinde rahatlıkla yöresel ürünleri tatma, alışveriş yapabilme ve tarihi mekânları gezme imkânına sahip oluyorlar. Bunun yanında otele gelen müşteriler belirli saatlerde açık olan spor komplekslerinde körling, buz pateni gibi branşlara da ailece katılarak eğlenme imkânına kavuşuyorlar “ diye konuştu.
Vali Altıparmak, kış dönemi gibi, Erzurum’un yaz döneminde de boş kalmadığını, daha önceden hiç olmayan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile bu yaz döneminde yurt içinden, yurt dışından olmak üzere 36 futbol takımının Erzurum’a gelerek kamp yaptığını, önümüzdeki yaz sezonunda bu rakamın 50 ila 100 takıma ulaşmayı tahmin ettiklerini söyledi.
Erzurum’un Dadaşlığı, Misafirperverliği, Mertliği, Cömertliği, güzel ev sahipliğiyle dünyaya örnek bir kimlik olduğunu belirten Vali Altıparmak, bunun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.