Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Kula Doğa Severler Kulübü üyeleri Sandal Divlit yanardağına tırmandı. Yapılan doğa yürüyüşünde polisler ve dernek üyeleri piknik yaparken, çevredeki çöpleri de temizlediler.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Manisa’nın Kula ilçesi Sandal mahallesi sınırları içerisinde bulunan volkan konisi ve lav akıntıları çevresinde, Kula Doğa Severler Kulübü, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri tarafından Sandal Divlit doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili konuşan Kula Doğa Yürüyüşleri ve Gezi kulübü kurucu başkanı Erhan Bekar, yürüyüşe katılan katılımcılar ile birlikte volkan konisinin krater bölgesinde yürüyüş esnasında piknik yaptıklarını ve bölgede önceden bırakılan ve çevre kirliliği oluşturan çöpleri de toplayarak yürüyüş alanının temizliğine katkıda bulunduklarını söyledi.
Bekar, doğa yürüyüşü yapılan Sandal Divlit yanardağı hakkında da şu bilgileri verdi:
"İzmir-Uşak yolu üzerinde, Sandal Kasabası yakınında yer alan volkan konisi, Kula Volkanizması’nın içerisinde en iyi korunmuş volkan konilerinden birisidir. Volkandan çıkan lavlar 11 kilometrekare alana yayılmıştır. Ulaşımı son derece kolaydır. Minyatür bir volkan konisi olan Sandal Divlit, volkanlar ve volkanik süreçlerin anlaşılması bakımından büyük önem arz eder."
Yürüyüşe Kula ilçe Emniyet müdürü Hakan Nakışyapar, Kula Doğa Severler Kulübü Başkanı Erhan Bekar, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Hamdi Üğrü, Kula İlçe Emniyet Müdürülüğü Trafik Tescil Büro Amiri Mustafa Esenlibınar, polisler, polis aileleri ve kulüp üyeleri katıldı.