Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi nedeniyle Silifke’de düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar ve kızlar, “Tecavüze idam istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Silifke’de protesto yürüyüşü yapıldı. Atatürk Anıtı’nda toplanan binlerce kişi önce basın açıklaması yaptı, ardından da Atatürk Caddesi’nde başlayıp Celal Bayar Caddesi’nden tekrar Atatürk Anıtı’na yürüdüler. Yürüyüş sırasında evlerden ve iş yerlerinden de yürüyüşe destek verilirken, polis ekipleri de yürüyüşün güvenliğini sağladı.
Yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerinde "Kadına uzanan eller kırılsın", "Özgecan Aslan ölümsüzdür", "Özgecan için adalet", "Tecavüze idam istiyoruz" şeklinde yazılı dövizler taşıdılar.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Kurtan Buldu, Atatürk Anıtı’nda bir basın açıklaması yaptı. Buldu açıklamasında, "Kurtuluş savaşımızda erkeklerin yanında kahramanca savaşan Kara Adile Hanım, Atatürk Tarsus’a geldiğinde önünde diz çökmüş Atatürk’ün ellerine sarılmış. Atatürk o yüksek karakter ve inançla Adile hanımı yerden kaldırmış, gözleri yaşlar içinde ’Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlarımız üzerinde göklere kadar yükselmeye layıksın’ demiştir. Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi kadın aile ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Kadınlarımız yuvamızın yanı sıra ulusal gücümüzdür" dedi.