Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni bayramının birinci gününde Erzincan Belediye Başkanlığında düzenlendi. Bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni Ramazan Bayramının birinci gününde Erzincan Belediye Başkanlığı binasında düzenlendi. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlarla tek tek bayramlaşan protokol mensupları vatandaşların bayramlarını tebrik etti.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yapmış oldukları konuşmalarında Erzincanlıların Ramazan Bayramını tebrik ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Daha sonrasında bir konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman, Erzincanlıların bayramını tebrik ederek nice sağlıklı huzurlu ramazanlar diledi. Konuşmasının devamında Vali Kahraman; “hepinizin bayramı kutlu olsun. En kötü günümüz bayram tadında olsun. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu Cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını oruçlarımızla, ibadetlerimizle geçirerek ve bu güzel güne ulaştık.”dedi.
RAMAZAN AYINDA HERKES BİRBİRİYLE KUCAKLAŞTI VE KAYNAŞTI
Ramazan ayında sergilenen birlik ve beraberliğe dikkat çeken Vali Kahraman; “Ramazan ayında herkes birbiriyle kaynaştı, kucaklaştı, Alevisiyle, Sünnisiyle zenginiyle fakiriyle herkes bir araya gelerek çok güzel bir ortam oluştu. Bu güzel birliktelikten dolayı tüm Erzincanlı Hemşerilerimi tebrik ediyorum. Ramazan ayında Alevi kardeşlerimiz Sünni kardeşlerimize iftar yemeği verdi o da Kadir Gecesi gibi mübarek bir geceye rastladı çok büyük bir anlam kazandı. Bu da birlik ve beraberliğimizi pekiştirdi. İnşallah bunun devamı gelecek. Bizlerde Muharrem ayında Alevi kardeşlerimizin iftarlarına iştirak ederek birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz.
BAYRAM YAPAMAYAN VATANDAŞLARIMIZI UNUTMADIK
Konuşmasında önemli bir noktaya vurgu yapan Vali Kahraman, “biz burada çok güzel bir ortamda bayramımızı kutluyoruz. Yurtdışında bayram yapamayan insanlarımız var onları da düşünmeliyiz. Onların da bayramını kutluyorum. Ayrıca öksüzleri, yetimleri de unutmamalıyız; onların da bayramını kutluyorum. Bu dileklerimle her günümüzün bayram olmasını diliyorum.” dedi
Son olarak söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, ramazanın dolu dolu geçtiğini, şimdi kucaklaşma zamanı olduğunu söyledi. Dargınlıkların kırgınlıkların bir tarafa bırakılması gerektiğini, kenetlenme zamanı olduğunu ifade eden Yıldırım, Tükiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, bu zor coğrafyada ayakta dimdik durabilmek için kenetlenmenin ve kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Erzincan Belediyesi’ndeki toplu bayramlaşma törenin ardından Vali Süleyman Kahraman, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilk olarak Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Kahraman’a Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve protokol mensupları eşlik etti. Burada Emniyet mensuplarının bayramları kutlanarak bir süre sohbet edildi.
Daha sonra beraberindekiler ve eşi Muhsine Kahraman ile 100. Yıl Atatürk Huzurevine ziyarette bulunan Vali Kahraman, buradaki yaşlıların ellerini öperek bayramlarını tebrik ettiler. Ziyarette Huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenen Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman huzurevi ziyaretinin ardından Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek buradaki çocuklarla bayramlaştılar.
Engelsiz yaşam Merkezini ziyaretinin ardından Vali Süleyman Kahraman ve beraberindekiler Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, burada görevli rütbeli personelin, er ve erbaşların bayramlarını kutladılar. Son olarak Şehit ailelerini ziyaret eden Vali Kahraman ve beraberindekiler, şehit ailelerinin bayramlarını tebrik ederek, ailelerinin istek ve sorunlarını dinlediler.