Bursagaz, Great Place to Work tarafından Türkiye çapında yürütülen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015 ödül töreninde 50-500 çalışan kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.
“Avrupa’nın En İyi İşverenleri” listesine ilk 50 şirket arasına giren Bursagaz, son üç yılda sırasıyla üçüncülük, birincilik ve ikinciilik ödüllerine layık görüldü. Bursagaz bu ödüllerin ötesinde “En İyi İşverenler” listesinde İstanbul dışında yer alan tek lokal firma olma özelliği ile diğer firmalardan farklı. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola bu ödülü almanın haklı gururunu yaşadıklarına, değinmenin ötesinde Great Place to Work gibi global itibara sahip bir araştıranın parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Tola, Great Place to Work’ün 1992 yılında Amerika’da kurulmuş 25 yıldır dünya çapındaki en iyi işyerlerini tespit eden global bir modelle çalışan araştırma şirketi olduğuna vurgu yaptı. Tola, şirketin en önemli özelliğinin tamamen bağımsız bir yapıya sahip olarak, çalışmalarını kendi kurduğu enstitüsünde sürdürmesi olduğunu belirtti. Dünya çapında bir araştırmanın parçası olmanın kendilerine aynı zamanda kıyas imkanı sunduğunu belirten Tola, her yıl dünya, Avrupa ve ulusalda yapılan araştırma çalışması ile personele uygulanan güven indeksi araştırması ve kültür incelemesinden oluştuğunu ve çalışanların dürüst yönetim anlayışı, adil işe alım ve ücretlendirme, tarafsızlık, işinden gurur duyma alanlarında değerlendirmeler yaptığını anlattı. Tola, Bursagaz’ın da bu süreçlerin tamamından geçerek bu büyük başarının altına imza attıklarını ifade etti.