TRABZONSPOR'da bu sezon oynanan 7 resmi karşılaşmada kaydedilen 9 golün 8'ini yerli oyuncular attı. Geçen sezon ise aynı dönemde atılan 6 golün sadece biri Türk oyunculardan gelmişti.
DAHA GOLCÜ TRABZON
Trabzonspor'da Şota Arveladze’nin göreve gelmesiyle takıma oynatmaya çalıştığı hücum futbolu meyvelerini vermeye başladı. Geçen sezonun ilk 7 maçlık dönemine göre daha fazla gol atan bordo mavililer, sadece bir maçı gol atamadan tamamladı. Geçtiğimiz sezonun ilk 7 resmi maçında oynadığı 3 Avrupa Kupası ve 4 lig karşılaşmasında 6 gol kaydeden Trabzonspor, 3 kez sahadan skor üretemeden ayrıldı. Trabzonspor bu sezon ise 4 Avrupa Kupası ve 3 lig maçında toplam 9 gol attı, sadece deplasmanda 1-0 yenildiği Rabotnicki maçında rakip fileleri havalandıramadı. Geride kalan 6 maçta da gol atma başarısı gösteren bordo mavililerde skor yükünü ise yerli oyuncular çekti.
GEÇEN SEZON YABANCILAR, BU SEZON YERLİLER
Trabzonspor’da bu sezon atılan 9 goldeki yerli oyuncu hakimiyeti dikkat çekti. Bordo mavililerde geride kalan 7 resmi maçta Yusuf ve Erkan Zengin 2’şer, Okay, Soner, Salih, Mehmet Ekici ve Cardozo 1’er golle skora katkıda bulundu. Trabzonspor’da geçen sezon ilk 7 resmi maçta atılan 6 golü ise Cardozo (2), Medjani, Constant, Papadopoulos ve Yusuf Erdoğan kaydetmişti.
OKAY SEFERBERLİĞİ
U21 Milli Takımı’nın Hollanda ile yaptığı maçın ilk yarısında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Okay Yokuşlu için Trabzonspor sağlık ekibi adeta seferber oldu. Sağ baldırındaki şişlik nedeniyle ağrı çeken ve antrenmanlara katılamayan Okay'ın, bir an önce Kayserispor maçında oynayacak duruma getirilmesini isteyen Teknik Direktör Şota Arveladze, sağlık ekibinden bu oyuncunun durumuyla ilgili sık sık bilgi alıyor. Orta sahada Mbia ile müthiş bir uyum yakalayan genç oyuncunun eski takımına karşı Pazartesi günü yapılacak maçta sahada olmayı çok istediği ve bir an önce iyileşmek için büyük çaba sarf ettiği belirtildi.