Bursa İnşaat 2015 Fuarı, TÜYAP Fuar Alanı’nda kapılarını Bursalılara açtı.
Guiness Rekorlar Kitabı’na başvurusu yapılan 6 metrelik dev koltuk, Bursa İnşaat 2015 Fuarı’na damgasını vurdu. Bu yıl ilk kez gayrimenkulün de yer aldığı fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, inşaatın Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çekerek, “İnşaat sektörü olmadan bir ülkenin alt ve üst yapılarını yenilemeniz mümkün değil. Bu kadar önemli bir sektörünün fuarının Bursa’da yapılıyor olması da önemli. Bu yıl fuara dahil olan gayrimenkul sektörü de önümüzdeki yıllarda bağımsız bir fuar olarak devam eder. Bu Bursa için önemli. Bursa artık sadece yerli alıcıların değil, yabancı alıcıların da gözdesi olan bir şehir. Türkiye geneline baktığınızda Bursa, yabancıların en çok gayrimenkul aldığı şehirlerden bir tanesidir. Bu fuarlarla, fuar alanlarımızın yetersiz kalarak yeni fuar alanlarına ihtiyaç olmasını ümit ediyorum. Dünya çapında daha çok etkili olacak daha büyük fuar alanları da, kent dinamikleri ile birlikte Bursa’mıza kazandırılmasını temenni ediyorum” dedi.
42 ÜLKEDE 300 MİLYAR DOLARLIK PROJE
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise inşaat sektörünün Türkiye’nin yanı sıra uluslararası arenada da yatırımları ile dikkatleri üzerine çektiğini ifade ederek, “İnşaat sektörümüz, kendisine bağlı bin 200’den fazla alt sektöre, ürettiği mal benzinde talep oluşturan çok önemli bir konuma sahiptir. Bu sebeple inşaat sektörü, Türkiye için vazgeçilmez bir değere sahiptir. İnşaat sektörü geçen yıl her ne kadar ivme kaybetmiş olsa da, bugün Türkiye’nin ana sektörü olmayı sürdürmektedir. İnşaat sektörünün başarısı ülke sınırlarını da aştı. Türkiye inşaat sektörü, 42 ayrı ülkede 300 milyar Doları aşkın projeyi hayata geçirmiş çok önemli bir sektördür” diye konuştu.
10 MİLYAR LİRALIK PROJELER FUARDA
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, inşaat fuarında bitmiş ya da devam eden 10 milyar liralık projelerin bulunduğunun altını çizerek, “Sektörün değişen dinamikleri, gelişen pazar şartları, fuarın da değişimini zorunlu hale getirdi. Farklı isimde daha önce yapılan inşaat fuarı, BTSO ile yapılan stratejik işbirliği çerçevesinde daha kapsamlı, konsepti değişmiş halde hizmete açıyoruz. Bu değişimin başarılı bir örneği Bursa İnşaat 2015 Fuarı’nda etkisini gösteriyor. İnşaat fuarını bu yıl yüzde 60’lık bir büyüme ile açıyoruz. 170 firma, 675 marka, 4 ayrı salonda ürünlerini sergilemektedir. Bu yıl gayrimenkul konusu da özel olarak fuarın içine yerleştirildi. Önümüzdeki yıldan itibaren gayrimenkul fuarı olarak İMSİAD işbirliği ile hazırladık. İlk defa 16 bin konut, bin 600 ofis, dükkan ve binlerce arsa bugün bu fuarda görücüye çıkıyor. Fuar alanında bitmiş ya da devam eden 10 milyar lira değerinde projeler de tüketicilerin beğenisine sunuluyor” ifadelerini kullandı.
İMSİAD İnşaat Müteahhitleri, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da geçen yıl ziyaretçi olarak geldikleri inşaat fuarında, bu yıl katılımcı olarak yer aldıklarına vurgu yaparak, “Bizler müteahhitler olarak fuarlara katılımcı değil, ziyaretçi olarak katılıyorduk. Bu çok büyük bir eksiklikti. Artık Bursa’nın 80 ilden ayrı gayrimenkul fuarı olmuş oldu” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri, fuar alanındaki stantları gezerek inşaat projeleri hakkında bilgi aldı. Vali Karaloğlu, bir firmanın Karagöz ve Hacivat’ın da katıldığı stant açılış kurdelesini kesti.
6 METRELİK DEV KOLTUK GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR
Öte yandan, Bursa İnşaat 2015 Fuarı’na Mısır’da yapılan dev koltuk damgasını vurdu. Türkiye’de ilk defa Bursa’daki fuarda sergilenen dev koltuk, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Asal Yapı Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatma Dilber, koltuğun Mısır’da bulunan fabrikalarında yapıldığını ifade ederek, “3 metreye 6 metre büyüklüğündeki koltuğumuz, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye adaydır. Mısır’daki fabrikamızda üretimi yapıldı. Türkiye’de ilk defa Bursa’da sergileniyor” dedi.