Erdemli Belediyesi etüt merkezinde ücretsiz eğitim almak isteyen 2 bin 790 ortaokul ve lise öğrencisi kurs merkezinde sınava tabi tutuldu.

Erdemli Belediyesi, açtığı ücretsiz kurslarla binlerce öğrenciye üniversite kapılarını aralıyor. Erdemli Belediyesi kurs merkezinde, ortaokul ve lise öğrencileri için ücretsiz eğitim hakkı elde edebilmeleri adına kayıt kabul sınavı düzenlendi. Belediye tarafından düzenlenen sınava 2 bin 790 öğrenci ücretsiz olarak katıldı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etüt merkezinde ücretsiz eğitim hakkından yararlanabilmek için kurs merkezinde düzenlenen ve 2 bin 790 öğrencinin katıldığı kayıt kabul sınavı öncesi öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi. Tolu, belediye olarak tüm öğrencilere destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerinin altını çizerek, öğrenciye yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini söyledi.

Erdemli Belediyesi’nin son dönemde sosyal belediyecilik alanında büyük başarılara imza attığını kaydeden Tollu, “Öğrencilerimizi periyotlar halinde sınava alıyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında dershanemizde eğitim görecek gençlerimizin sınavını yaptık. ‘İyi bir lisede okumak istiyorum’ diyen öğrencilerimiz rekor başvuruda bulundu. Bu Erdemli için çok ciddi bir kazanç. Şuana kadar bu alanda ciddi bir başarı grafiği yakaladık. Bunu da inşallah sınavlarda da göreceğiz. Liselere devam eden 350 tane öğrencimizin 170 tanesi Fen Liselerini kazanabilecek durumda. Diğerleri de Anadolu Liselerini kazanabilecek durumda. Bu bizim için, bu ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çocuklarımıza güveniyoruz ve onlara tüm hayatlarında başarılar diliyoruz. Eğitim konusunda hiçbir hizmetten kaçmadan bu çerçevede okullara, öğrencilere ve ailelerine yönelik hizmetler üretmeye devam edeceğiz" dedi.