Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - DERBİ mücadelesinde Galatasaray'ı 2-1 yenerek Süper Lig liderliğini devam ettiren Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası mesaisine hemen başladı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında yedek olan ve fazla forma şansı bulamayan oyunculara yer verecek. Sezon başından bu yana zorunlu haller dışında ilk 11'i bozmayan ve genelde 14 oyuncu ile oynayan Şenol Güneş, kupa maçlarında rotasyon yapacak.

Sürekli oynayan oyuncuları dinlendirmek ve süre alamayan oyuncuları da formda tutmak için kupa maçlarını fırsat bilen tecrübeli hoca, Karabük maçı ile beraber Serdar, Mustafa, Pedro, Milosevic, Motta gibi oyuncuların yanı sıra altyapıdan zaman zaman takım antrenmanına katılan futbolculara da grup maçlarında yer verecek.

Uzun süren sakatlığı sonrası iyileşen ve bir aydır takım antrenmanlarında yer alan Veli Kavlak'ı da denemek isteyen Şenol Güneş, kupa maçlarında bu futbolcunun durumunu da görme fırsatı elde edecek.

KARDEMİR KARABÜKSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Gubu ilk maçında Kardemir Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Antrenman takım halinde yapılan ısınma koşusu ve istasyon çalışmaları ile başladı. İki grup halinde 5-2 çalışması, dar alanda pas çalışması ve kontrol pas çalışması yapıldı. Antrenman yarım sahada çift kale ve şut çalışması ile sona erdi.

Tedavisi devam eden Tolga Zengin ile dünkü maçta ilk 11'de oynayan oyuncular idmana katılmadı ve salonda rejenerasyon antrenmanı yaptılar.