Elazığ'da mobilyacılık yapan Gökmen Bayar, makineye kaptırdığı sağ elinin üç parmağı koptu. Kopan parmaklar Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde 10 saat süren ameliyat ve mikro cerrahi yöntemiyle yerine başarılı bir şekilde dikildi.

Parmaklarının iş kazası sonucu koptuğunu anlatan 20 yıllık mobilyacı Bayar, "Kendi iş yerimde çalışırken iş kazası geçirdim. Kazadan sonra evinin işini yaptığım müşterimiz hemşireydi, hemen müdahale etti. Beni hastaneye getirdiler. Kopan parmaklarımı da yan komşularımız getirdi. Ameliyata alındım, doktorlarımıza ve tüm personele teşekkür ediyorum gayet iyiyim" dedi.

Fırat Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Serdar Altun, hastanın servise gelmesinden hemen sonra ameliyata başladıklarını belirterek, "Hastamız bize yaklaşık 10 gün önce parmak kopması şikayeti olarak acile gelmişti. Üç parmak tamamen kopuk, bir parmağı da iki bölgeden parçalanmış durumdaydı ve dolaşımı yoktu. Hemen hastamızı ameliyata aldık, yaklaşık 10 saat süren, bir mikro cerrahi ameliyatı yaptık. Şu an başarılı bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyoruz, parmakların hepsi yaşamakta. Kopan parçaların çok ideal şartlarda getirilmesi gerekiyor, bu çok önemli. Bu ideal şartlar değimiz şartlar 112 ekipleri bunu bilir ama 112 ekiplerinin olmadığı yerlerde kopan uzuvları nemli temiz bir beze sararak, buzlu suyun içerisine koymalarıdır. Yaklaşık 6 saate böyle taşınması iyi bir nakil için yeterlidir. Tüm nakillerin tutacağı söz konusu değil. Burada parçalanmış dokunun, damarların durumu çok önemli, hastanın sigara kullanıp kullanmadığı, kollestrolü çok önemli" dedi.