Siirt Belediyesi’nde staj gören oğlunun PKK’lılar tarafından kaçırıldığını ve 4 gündür kendisinden haber alamadığını ileri süren Asiye Dağtekin, Kürtçe ağıtlar yakarak, PKK’ya, “Oğlum savaşmayı bilmiyor, onu bana geri verin” diye seslendi.
Siirt’in merkez Dumlupınar mahallesi Şeyh Zeynep Caddesi’nde ikamet eden Asiye Dağtekin (41), belediyede staj yapan 19 yaşındaki oğlu Mesut Dağtekin’in, 3 silahlı şahıs tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. 4 gün önce evlerine bir otomobille gelen şahısların oğlunun nerede olduğunu sorduğunu anlatan Dağtekin, o günden sonra bir daha oğlunu görmediğini söyledi. Dağtekin, “Ben gelenleri polis sandım. Belki bir vukuat işlemiş diye, nerede olduğunu söyledim. Oğlum Mesut, o gün Siirt Belediyesi’nde staj görüyordu. Onlar gittikten sonra kendisine ulaşmaya çalıştım ancak telefonu cevap vermedi. Ve bir daha oğlum eve gelmedi. Daha sonra evimizin yanında bulunan bir market çalışanı vasıtasıyla aracın plakasını aldık ve polise bildirdik. Ancak plaka sahte çıktı. Oğlum o günden sonra bir daha eve gelmedi” dedi.
“OĞLUMU GERİ VERİN”
Belediye yetkilileriyle de görüştüğünü ve kendisine oğlunun öğle yemeğine çıktıktan sonra bir daha geri dönmediğini söylediklerini vurgulayan Dağtekin, Kürtçe ağıtlar yakarak, “Oğlumu savaşmayı bilmiyor. Hastadır ve hiç kimseye zararı yoktur. Düşmanımız da yok. Oğlumu örgüt kaçırmışsa Allah rızası için geri versin. 4 gündür evimde huzur kalmadı” diye konuştu.