Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lıların saldırılarında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ve Polis Coşkun Nazilli’nin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Mardin’in sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin ilçesinde dün PKK’lı teröristlerin silahlı saldırıları sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ile Polis Coşkun Nazilli için Mardin’de tören düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve şehit yakınları ile silah arkadaşları katıldı.
Törene babalarının parkeleriyle katılen şehit Polis Coşkun Nazilli’nin 4 yaşındaki kızı Elif Gökçe ile 10 yaşındaki oğlu Taha Göktür, babalarını asker selamıyla karşıladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut’un eşi ise tören boyunca şehit eşine seslenerek, son bir kez görmek istedi.
Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini belirtti.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu duanın ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut’un cenazesi karayolu ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Soğuksuyu mezrasına, şehit Polis Coşkun Nazilli’nin naaşı ise Antalya’nın Alanya ilçesine uğurlandı.