Bayburt’ta Tarım sektörünün tüm paydaşlarının temsilcileri ile yapılan sektörün problemlerinin, çözüm önerilerinin ve yeniliklerinin tartışıldığı 2018 yılının ilk “Ortak Akıl Toplantısı” Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Başkanı Volkan Gül, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yusuf Akbal, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Siypak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan V. Haydar Ali Kargı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Veteriner Hekim Yunus Emre Zengin, İl Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut konuşmasında, daha önce yapılan ortak akıl toplantılarında konuşulan ve alınan kararlarda belirlenen konularda bu güne kadar neler yapıldığı ve gelinen aşamalar ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra Müdürlüğümüzün yürüttüğü tarım ve hayvancılık destekleri, projeler ile Üniversite, STK ve Müdürlüğümüz ile yapılması planlanan projeler hakkında değerlendirmeler ve fikir alış verişlerinde bulunuldu.