Elazığ’da baskıcılık kursunda üretilen ürünlerle sergi açıldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Elazığ İl Müdürlüğü desteğiyle Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda, kursiyerlerin ürettiği ürünler açılan ’Tokat Tahta Baskı’ sergisinde sergilendi. Kursiyerlerin el becerilerinin geliştirilmesi ve iş hayatında istihdam edilebilmeleri amacıyla açılan kurslarda 200’den fazla eser ortaya çıkartıldığı bildirildi. Sergi kapsamında 24 kursiyer tarafından üretilen, bir birinden farklı masa örtüsü, kıyafet, seccade ve çantalar katılımcılar tarafından ilgi gördü.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk sergisini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, “İŞKUR İl Müdürlüğümüzün bize verdiği destekle düzenlemiş olduğumuz baskıcılık kursumuzun ürünlerini sergilemek ve tanıtmak amacıyla bu sergiyi açtık. Hedefimiz halk eğitimini geniş kitlelere ulaştırmak ve insanların eğitimlere ulaşmasını sağlamaktır. Malumunuz bez baskıcılığı bizde yüzyıllardır devam eden ama unutulmaya yüz tutan bir sanattır. Biz baskıcılığı tekrar yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kurum olarak işsizlere çare, işverenlere destek olmaya çalıştıklarını dile getiren İŞKUR İl Müdürlüğü Eğitim ve Projelerden Sorumlu Şube Müdürü Şevket San ise , “ Biz kurum olarak değişik seçeneklerle iş gücü piyasasının karşısına çıkıyoruz. Bu bağlamda nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla işbaşı eğitim programları düzenleyerek mesleği olmayan kişilere meslek edindirmek için kurslar açıyoruz. Yine bu bağlamda geleneksel mesleklere yönelik desteklerimiz de devam etmektedir. Bugün açtığımız sergi bizim için büyük önem atfediyor" diye konuştu.

Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.