Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesi olan ve açılışı kısa süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı.
Yerli ve yabancı turistlerle birlikte yerel ziyaretçilerin de büyük ilgi gösterdiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesinin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden Tropikal Kelebek Bahçesinde çocuk ziyaretçilere farklı etkinlikler de sunuluyor. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi (KTKB) Pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 10.00’da açılıyor ve 17.00’de kapanıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehir dışından gelecek misafirler düşünülerek Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Bayramın 3. Günü (19 Temmuz Pazar) ziyarete açılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile 3 Ağustos tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Çocukların doğal yaşamı izleme imkanı bulduğu, ziyaretçilerin yaratılış mucizelerine şahitlik ettikleri ve Konya turizmine katma değer sağlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçilerin akınına uğruyor. Şehir içi ziyaretçilerin yanı sıra ulusal ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesini açılıştan bu yana toplam 28 bin 756 kişi ziyaret etti.
Mimari yapısı ve içerdiği donatılarla farklılık gösteren Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Ziyaretçiler önce Tropikal Bitki örtüsü ve hava koşullarında uçan kelebekleri canlı olarak gözlemliyor. Böcek müzesi kısmında ise ziyaretçilere canlıların yaşam döngüsü, yaratılış mucizesi böcekler, böceklerin günümüz yaşamına etkileri ve böceklere Allah’ın verdiği farklı özellikler gösteriliyor. Böcek müzesinde mini sinema ve etkinlik alanında çocuk ziyaretçilere doğa ve yaratılış mucizeleri ile ilgili etkinlikler düzenleniyor.
Turizm pastasından yeterli payı alamayan Konya için Tropikal Kelebek Bahçesi ayrı bir değer taşıyor. Uluslararası turizm ve seyahat acenteleri 2016 yılı gezi programlarına Konya’yı dahil etmeye başladılar. Konya’nın turizm gelirlerinin artması ile şehrin sosyal ve ekonomik değerleri de artmış olacak.