Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “Felsefi Anlamda İnsan” konulu konferans düzenlendi.
Konferansı Adıyaman Üniversitesi davetlisi olarak gelen Edinburgh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Robert Kirkwood verdi. Konferansa Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Din ve Ahlak Felsefesi dersleri veren Kirkwood bu konferansında insan olmanın anlamını tartışmada giriş niteliğinde olan konuları tartıştı. Büyük Britanya ve Avustralya’da çok ses getiren ve her yaştan çocuklara düşünme ve Felsefenin yollarını açan Din felsefesi ve Ahlak felsefesi kitap serisinin yazarı olan Robert Kirkwood objektivizm (nesnellik) ve sübjektivizm (öznellik) örneklerle tanıtılarak öz ve varlık konularını da Filozof Sartre üzerinden tartıştı. Ayrıca Kirkwood Kant ve akılcılık akımına da değinerek tartışmaya açtı.
Konuşulan ve tartışılan bu konuların ardından Edinburgh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Robert Kirkwood konferansı bitirerek katılımcılara teşekkür etti. Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özgür’de Robert Kirkwood’a konferanslarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.