Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, il genelinde eğitimde başarı seviyesinin yükseldiğini açıkladı.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, ilçe kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle valilik toplantı salonunda bir araya geldi. TEOG sınavı ve ilin eğitim seviyesinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Taşkesen, il genelinde 3.26’lık bir yükselmenin olduğunu belirtti. Vali Taşkesen, “Toplam 17 bin 465 öğrencimiz TEOG sınavına girdi. Bunlardan 6 öğrencimiz ful şekilde bütün soruları cevaplandırdı. En çok başarılı olan ilçelerimiz Midyat, Nusaybin ve Dargeçit oldu. Geçen seneye göre en çok atak yapan ve yükselişe geçen ilçelerimizden birincisi Mazıdağı, ikincisi Dargeçit ve üçüncüsü ise Midyat oldu" dedi.
En başarısız okulların köylerde yer alan ortaokullar olduğunu belirten Vali Taşkesen, "Okullarımızın sıralamasına baktığımız da son onda en başarısız okullarımız maalesef köy de yer alan ortaokullarımız arasından çıktı. Dersler bazında baktığımız zaman en başarılı olduğumuz bu TEOG sınavında ortalamamızın en yüksek olduğu derslerin birincisi Din Kültürü, ikincisi Türkçe ve üçüncüsü Fen bilimleri oldu. Maalesef en sonuncu ders Matematik oldu. Matematik konusunda en düşük puanı almış oluyoruz. Yabancı dilde Türkiye çapında olduğu gibi ilimizde de Matematikten daha iyi olmamıza rağmen ortalama olarak başarı ortalamasını aşamamış durumdayız ve İngilizcede sınıfta kalmış oluyoruz" diye konuştu.
Karma bir komisyon kurarak okullardaki başarısızlıkların sebeplerini araştıracaklarını dile getiren Vali Taşkesen, bu durumla ilgili tedbirler almaya çalışacaklarını kaydetti. Gelecek dönemdeki sınavla beraber okulları ve öğretmenleri değerlendireceklerini aktaran Vali Taşkesen, "Mesela bazı okullar var ki ortalaması çok düşük son sıralarda ama bir derste ortalamaların çok üzerinde ve ilk ona girmiş. Demek ki orada öğretmenin başarısı var. Bizde bu analiz ve değerlendirme projesiyle bu başarılı olan öğretmenlerimizi ve okullarımızı ödüllendireceğiz. Tabi bunun yanında ortalaması çok iyi bazı ders var ki dikkat çekiyor. Mesela okulun ortalaması yüksek ve ortalamanın altında olunca bunun sebeplerini araştıracağız" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin uyuşturucu yaşının ilkokula kadar düştüğüyle ilgili soruya cevap veren Vali Taşkesen, "Bölge ile beraber tüm Türkiye’de uyuşturucuyla ilgili çalışma yapan heyet ile yaptığım görüşmede Mardin’in çok korkutucu bir yerde olmadığını söyledi. Tabi bizde memnun olduk ama bu şuan ki fotoğraf. Olmaması için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.