Gülseli KENARLI/ İstanbul,() CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Barack Obama arasında bu gece bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğinin ele alındığı belirtildi.

ABD Başkanı Obama'nın 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini ilettiği belirtilirken, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını kaydettiği ifade edildi. İki liderin, Suriye'de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla DAEŞ'e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit ettikleri belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın görüşmede, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalındığı aktarıldı.

İki liderin, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurguladıkları ifade edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın, Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulundukları bildirildi.