Muş’un Varto İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.
Varto Hacı Kaya Özer Camii Taziye Evi’nde Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konferansına Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Cumhuriyet Savcısı Halil Abdulkerim Kardaş, Emniyet Müdürü Naci Doğan, İlçe Müftüsü Mehmet İzci, Cami Derneği Başkanı Mehmet Sönmez, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve imamlar katıldı. Sunuculuğunu Müftü Yardımcısı Abdulkadir Özkan’ın yaptığı Kutlu Doğum Haftası etkinliği, Hz. Ali Camii İmamı İsmail Haki Cayık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferans öncesi İlçe Müftüsü Mehmet İzci ve Varto Kaymakamı Tahir Şahin günün anlam ve önemine ilişkin kısa birer konuşma yaptı.
Ardından konferans veren konuşmacı Doç. Dr. Recep Aslan, salonunu dolduran vatandaşlara Kutlu Doğum Haftası ve anlamı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Hz. Muhammed’in (SAV) hayatından bazı örnekler anlatarak, bunların insanlık için emsal olması gerektiğini kaydeden Aslan, kainatın O’nun (SAV) yüzü suyu hürmetine yaratıldığını hatırlattı. Aslan, “İnsan olarak, Müslüman olarak üzerimize düşen görevler ve yapmamız gerekenleri unutmamalıyız” dedi.
Konferans sonunda okunan ilahilerin ardından caminin ilk yapımında emeği geçen ve katkı sağlayan Medeni Özer’in hediyesi Doç. Dr. Recep Aslan ve Varto Kaymakamı Tahir Şahin ile diğer kurum amirleri tarafından verildi. Konferansa katılanlara yaklaşık 2 bin adet diyanet dergisi dağıtıldı.