ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli teknik adam, zor geçeceğinin farkında oldukları maçta beklenmedik goller yediklerini belirterek, "İlk yarıda rakibin uzun toplarına zaman zaman cevap veremedik. Yediğimiz ilk gol sonrası oyun biraz koptu ama daha sonra toparlandık, golü de bulduk. Yine savunmadan çıkarken yediğimiz ikinci gol bizim eksikliğimizdi. İkinci yarı golü attık. Bu bölümde genel olarak iyiydik. Rakibin hiç pozisyonu yokken üçüncü golü yedik. Devamlı rakibin öne geçtiği bir maç yaşadık. Bütün bunlara rağmen üstesinden gelen bir takımdık. Yoğun baskı altında tuttuğumuz rakibin az geldiği pozisyonlarda sayısal üstünlüğümüze rağmen gol yememiz eksikliğimizdi. Yerleşik olmamıza rağmen gol yememiz bize yakışmadı. Onun dışında oyuncularımız gayet iyiydi. Ancak sonuç olarak iki puan kaybettik, bunun için üzgünüz" diye konuştu.

Güneş, rakiplerinin bulduğu gollerde eksik yakalanmadıklarını ifade ederek, "Bazen şans faktörü, bazen hatalı pozisyonlar gol getirebilir. Maçta 3 gol yemeyi hiç beklemiyorduk. Gol yememize rağmen atacağımız konusunda çok rahattım ama bu kadar basit gol yemeyi beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın sergiledikleri futbolla ilgili olumlu görüşlerinin aktarılması üzerine, "Futbol bu. Bugün bitti ama yarın ne olacağı belli değil. Perşembe günü Lokomotiv Moskova maçında, daha sonra Bursaspor maçında nasıl oynayacağımızı bilemiyoruz ama sezon başından beri futbol adına iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hakem hata da yapsa, rakip sert de oynasa, zorlansak da futbol adına doğruları yapmaya çalışıyoruz ve o yüzden de keyif veriyoruz. Dolayısıyla bizi takdir eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün karşılaşmada Alman futbolcular Mario Gomez ve Andreas Beck'i izlemesiyle ilgili bir soru üzerine Güneş, "Genel olarak bütün oyuncular iyiydi. Mario Gomez de iyiydi. Beck de gayet iyiydi. Antrenör olarak bizim görevimiz oyuncuları geliştirmek, yetiştirmek, iyi hale getirmek. Bu sadece benimle ilgili değil, amatörden başlayarak bütün antrenörler oyunculara katkı yaparlar. İsterim ki Beck de Gomez de milli takımlarında olsun. Türk oyuncuların hepsi de milli takımda olsun ama en iyi şekilde hazır olsunlar" diye konuştu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, mücadelelerinden dolayı iki takımı da tebrik ederek, "Beşiktaş inanılmaz şekilde mücadele etti. Takımım da yapılması gereken her şeyi yaptı. İki takım da lig maçı nasıl oynanır dört dörtlük şekilde gösterdi. Bana göre çok güzel bir maç oldu" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı ekibin ortaya koyduğu futboldan övgüyle söz eden tecrübeli teknik adam, "Böyle oynadıkları sürece, tempoyu bu şekilde devam ettirdikleri müddetçe, mutlu sona erişeceklerine inanıyorum" dedi.

Çalımbay, oynadıkları karşılaşmalarda yapılan hakem hatalarından da dert yandı.

Ligde 10 haftayı geride bıraktıklarını hatırlatan lacivert-beyazlı çalıştırıcı, "Hakemlerden biraz anlayış bekliyorum. Geçen hafta Bursaspor maçındaki pozisyon yüzde bir milyon penaltı, verilmedi. Ondan önce de çok tartışmalı bir penaltı olayı yaşanmıştı. Biz orada hakem arkadaşımızı kurtarmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Penaltı pozisyonundan önce lehlerine olan taç atışının Beşiktaş'a verilmesinin çok yanlış olduğunu belirten Çalımbay, "O pozisyon geldi ve penaltı oldu. Cüneyt hocanın o penaltıyı görme şansı, sıfır. Donk yüzünün üstüne ters düşüyor, topu dahi görmüyor. Öyle bir penaltı verilmez. Madem öyle bir penaltıyı veriyorsunuz, o zaman bizimkileri de verin. Beşiktaş takımının da öyle bir penaltıya ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, hakemlerin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "İşte Trabzon'da yaşanan olay. Küçük bir olay ama daha sonra büyüyor. Onun için hakem arkadaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.