Bartın’da sokak hayvanlarına yönelik şiddete dikkat  çekmek amacıyla 5 gündür açlık grevi yapan 3 hayvansever, kendilerine mezarlar  kazdı. 
 
Sokak hayvanlarına yönelik zehirleme, şiddet ve tecavüz gibi kötü  muamelenin son bulması için İnkumu beldesindeki şehir çöplüğünde 19 Şubat'ta  açlık grevine başlayan Ayşe Köse, Uğurcan Saban ve Sevim Arkan kendilerine mezar  kazdı.
 
Arkan, sokak hayvanlarının sesi  olmak için ailesini 2 yıl önce bırakarak Bartın’a geldiğini söyledi.
 
Beş gündür açlık grevinde olduklarını belirten Arkan, "Sokak  hayvanlarının artık işkence ve şiddet görmesini istemiyorum. Onlara dokunulmasını  istemiyorum. Hayvan seven veya sevmeyen merhametli insanlar futbolcu, ünlü  arkadaşlar siz hayvanları sevmiyor musunuz? Hayvanlara şiddet uygulayanlara  cezalar gelmesi için ben her gün burada mücadele veriyorum." diye konuştu.
 
Dünyada kendi mezarını kazmak kadar daha başka ağır bir şey olmadığını  söyleyen Arkan, "Arkadaşlar, birlikte bu sokak hayvanlarını kurtaralım. Ben  çöplükte sokak hayvanlarına dünya kurdum. Ama maalesef kimseyi göremiyoruz ki  yanımızda. İlla ölmem mi gerekiyor gerekli yasanın gelmesi için? Bakın artık  mezarımı kazıyorum, artık bundan sonrasını siz düşünün.” ifadesini kullandı.
 
Uğurcan Saban da bu yolda canını feda etmeye hazır olduklarını dile  getirerek "Desteklerini hiç kimse esirgemesin bizden. Burada çok desteğe  ihtiyacımız var. Bizim sesimiz duyulsun. Biz burada ilk adımı attık, artık gerisi  hayvan sevenlere kaldı. Grevin beşinci gününde baş dönmesi, sinirlenme, gibi  belirtiler ortaya çıktı." dedi.