Ahmet ACAR/ DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde sıcaktan bunalanlar, Likya döneminden kalma taş havuzlarda 10- 12 dereceyi bulan soğuk suda serinliyor.
Türkiye'nin büyük bölümünde kavurucu sıcaklar etkisini gösterirken Demre'de oturanlar ve tatil için gelenler Likya döneminde kalma tarihi taş havuzlarda serinlemenin keyfini yaşıyor. Demre- Kaş karayolu kenarındaki taş havuzlarda sıcaklığı 10- 12 derece arasında değişen kükürtlü suya girenler burada çamur banyosu da yapıyor. Çeşitli rahatsızlıklara da iyi geldiği söylenen suya şifa aramak için gelenler de oluyor.
Antalya'dan tatile gelen Onur Tanyeri, "Demre'ye yolunuz düşerse bu suya mutlaka girin. Su çelik gibi. Çamurda da bir keramet var. Kime sorsanız farklı bir şey söylüyor. Bir şeye iyi geldiği kesin" dedi.
Muğla'dan gelen Zühal Gerger, "Bugün Demre'ye geldik. Hava sıcaklığı 40 dereceydi. Geçerken burayı fark ettik. Suya girdik. 13 dereceymiş. İlk giremem diyordum ama girdim. Uzun süre çıkmadım. Dedikleri gibi hem şifalı hem de etkileyici" diye konuştu.
Demre'de oturan Süleyman Ceylan da "Türkiye'nin her yerinde sıcaklık 40 derece. Ama biz Demre'de böyle bir güzellikte, soğuk suda, 13 derecede serinliyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI