Gaziantep İl Genel Meclisi Eylül ayı olağanüstü toplantısı yapıldı.

Şehitler ve gaziler için yapılan saygı duruşunun ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından gündem konuları tartışıldı. Gündem konularını Güvenevler Mahallesi’nde bulunan taşınmazın bir bölümünün Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu adına 25 yıllığına tahsis edilmesi, Karpuzatan Alabalık Üretim ve Piknik Tesisleri’nin yatırım kapasitesinin artırılmasına yönelik sermaye artırımı konusu, Vali Konağı ve 40 daireli lojmanın bulunduğu Şahinbey Konak Mahallesi’ndeki taşınmazların satışı ve eğitim yatırımları konuları görüşüldü.

CHP grubu adına söz alan Mehmet Yalçınkaya, olağanüstü toplantı yapılmasına gerek olmadığını ve gündem konuları hakkında eleştirilerde bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman ise yapılan eleştirilere cevap vererek, olağanüstü toplanılmasının sebebini köylerdeki asfalt yama çalışmalarının bir önce bitirilmesi gerekçesi, mevsimin kışa yaklaşması ve bürokratların çalışmaların erken bitirilmesi isteği olarak yanıtladı.

AK Parti Grup Üyesi Eyüp Özcan da Mehmet Yalçınkaya’nın eleştirilene karşılık olarak Meclisi siyasi arenaya dönüştürmenin lüzumsuz olduğu açıklamasını yaptı. Meclis daha sonra gündem dışı konuların konuşulması ve gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.