GİRESUN (AA) - Giresun Baro Başkanı Avukat Gültekin Uzunalioğlu,"Giresun Barosu olarak hukuksuzluklara karşı duruşu ile tarafsız ve bağımsız yargı, güçlü ve özgür savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz" dedi.

Baro tarafından yeni adli yılın açılışı dolayısıyla valilik bahçesinde düzenlenen törende konuşan Uzunalioğlu, yargının bağımsız, savunmanın özgür ve güçlü, her yerde hukukun egemen olacağı bir adli yıl olması temennisinde bulundu. 

Uzunalioğlu, meslektaşlarının birçok sorunları bulunduğunu savunarak, bunların çözümüne yönelik adımlar atılmasını istediklerini kaydetti.

Avukatların çağdaş hukuk sisteminin önemli unsurlarından biri olduğunu kaydeden Uzunalioğlu, şunları söyledi:

"Devletin hakimi, cumhuriyetin savcısı, vatandaşın da avukatı vardır. Hakim, savcı ve avukatlar olarak yargının kurucu unsurlarıyız. Savunma makamını oluşturan avukatlar olarak yargıda vatandaşın temsilcileriyiz. 1926 yılında yakılan hukuk meşalesi ile bizlere emanet edilen ve her geçen gün güçlenen 90 yıllık geçmişi bulunan Giresun Barosu olarak hukuksuzluklara karşı duruşu ile tarafsız ve bağımsız yargı, güçlü ve özgür savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz."