Müslümanların oruç ibadetlerini gerçekleştirdiği Ramazan ayında hazımsızlık, mide yanması gibi şikayetleri arttı. Bu detaylara ilişkin, vatandaşların bu sorunları yaşamamaları adına bizde "Ramazan'da nasıl beslenilmeli? sizler için yazdık.

ramazanda-bu-beslenme-onerilerine-dikkat.jpg

RAMAZAN'DA NASIL BESLENİLMELİ?

30 günlük Ramazan ayında neredeyse yarıya geldik. Bu dönemde sağlık açısından sorun yaşayan vatandaşların, dikkatsiz beslenmelerinin neden olduğu açıktır. bu sebepten Ramazan'da bakın nasıl beslenilmeli...

SAHURDA NASIL BESLENİLMELİ

Oruç tutanlar sahura mutlaka kalkmalılar ve sahurda kahvaltı yapmaya özen göstermeliler. Hafif bir çorba içebilirler. Aşırı yağlı, tuzlu besinlerden uzak durulmalı. Tuz su ihtiyacınızı arttırır. Suyu tek seferde değil iftar ve sahur arasına bölerek içilmesi tavsiye ediliyor.

ramazan sofra.jpg

İFTARDA NASIL BESLENİLMELİ

Uzun süre mide aç kaldığı için bir anda yemek yüklenmesi kan şekerini düşürmektedir. Bu sorunu yaşamamak için orucunuzu 1 bardak ılık su ve 1-2 adet hurma ile açabilirsiniz. Uzun süren açlıktan sonra ağır bir başlangıç yapılmamalı. yine hafif bir çorba ile başlayarak etli, sebzeli ana yemeğe geçilebilir. Bulgur pilavı porsiyonu abartılmamak kaydı ile yenilebilir. Ayran veya cacık mideyi rahatlatacağından iftar sofralarında tercih edilebilir. Şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıları tüketin 

HIZLI YEMEK TÜKETMEYİN

Önemli bir uyarı olarak da, gün içerisinde açlık süresi uzadığı için beyne giden açlık sinyalleri fazlalaşır. Kısa sürede çok yemek yeme hissi oluşmaktadır. Kan şekeriniz düşük olduğundan bu sağlığınız açısından tehlike arz edebilir. Kan şekeriniz hızlı yükselip, kan basıncını arttırmaması için hızlı yemek tüketmemeye dikkat edilmelidir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

KAHVALTI.jpg